Gå til innhold

Alle som har fast stilling i staten har 6 mnds oppsigelsestid..er dette sant?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Synes det høres veldig lenge ut.

Der jeg jobbet før var det ikke 6mnd oppsigelse før man hadde jobbet der i over ti år... det er riktig nok et privat selskap, men likevel..

I min nåværende jobb er det egentlig 1mnd, men har fåt 3mnd i kontrakten.. synes det også er lenge når man nettopp har begynt, men det er vel for at det ikke skal være så lett å slutte...

Skrevet

Det er snakk om Forsvaret

Skrevet

Ok men er uansett ganske sikker på at det er det, men ville vite det 100% sikkert..hehe

Skrevet

Jeg jobber som rådgiver i det offentlige, og har 3 måneder.

Tror det er det som er mest normalt

Skrevet

Jeg har tre mnd så det stemmer nok ikke.

Skrevet

Stemmer til en viss grad... jeg er statlig ansatt (fast) og hvis jeg selv sier opp jobben min har jeg 3 mnd oppsigelse. Men hvis arbeidsgiveren sier opp meg ved evnetuell omorganisering o.l så er det 6 mnd oppsigelse som gjelder.

Skrevet

det er omorganisering ja...da er det 6 mnd da..

Skrevet

Hvis det er du som har blitt rammet av omorganisering ja og stillingen din bortfaller så har du nok 6 mnd oppsigelsetid. Arbeidsgiveren din kan også omplassere deg inn i annen stilling hvis du godtar det, godtar du ikke kan det hende du får tilbud om sluttpakke. Sluttpakkens størrelse vil variere fra hvor lenge du har vært ansatt.

Skrevet

jeg er fast ansatt i staten og har 3.... tror du har misforståt ett eller annet. Ikke så vanlig med 6mnd

Skrevet

Men det står jo i statens personalhåndbok at ansatte som har vært ansatt lenger enn to år har 6 mnds oppsigelsestid...

 

 

Skrevet

Og i tjenestemannsloven står dette:

 

"§ 10. Oppsigelse etter de første tjenesteår.

 

1. Fast tilsatt tjenestemann med mer enn to års sammenhengende tjeneste og midlertidig tjenestemann med mer enn fire års sammenhengende tjeneste kan sies opp med seks måneders frist når stillingen inndras eller arbeidet faller bort. "

 

Det gjelder altså når arbeidsgiver sier opp en ansatt da.

 

Om man sier opp selv er det vel tre måneder som gjelder.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...