Gå til innhold

Om bollemus


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Dere har sikkert hørt uttrykket "bollemus", og har vel alltid også lurt på hva det egentlig betyr. Alle har vell hørt det en eller annen gang. De fleste i Norge hører ordet for første gang et sted mellom 2. og 7. klasse. Mest brukt av gutter i samme alder, gjerne i mobbende sammenheng mot litt yngre eller eventuelt lubne jenter. Guttene (og jentene) er selfølgelig også i uvissthet over hva ordet egentlig betyr. Det folk tror at det betyr er faktisk at det er en beskrivelse, eller et kallenavn på et kvinnelig kjønnsorgan med bolleliknende form. Dette kan jeg si med en gang at er feil. Dere som enda ikke vet hva det betyr, frykt ikke mine kjære medborgere for nå skal dere altså få vite det.

 

En bollemus er faktisk et lite dyr. Den ble først oppdaget i Sverige i 1732 av Thomas Algren (1680-1757). Det er en bakterieliknende skapning som ser ut som en mus, den likner faktisk også mer på en mus i størrelse. Grunnen til at den kalles "bollemus" er for det første, som sakt på grunn av den museliknende skikkelsen, og for det andre fordi den oppstår når gutter spiser en bolle. Til tross for at den har dette uskjyldige navnet, er den ikke det. Den er faktisk veldig farlig. Det som skjer er at når en gutt smaker en bolle for første gang i sitt liv, danner det seg en liten bakterie i magesekken (altså bollemusa), denne bakterien kryper runt i magen og gjør slik at gutten blir ganske klumsete. Når bollemusa har klart å komme seg helt opp til venstre del av hjernen, får som regel gutten gjerne en ertende måte å være på. Gutten plager ofte jenter veldig mye. Ordet bollemus oppstår som regel i hjernen til gutten om han får høre ordet hos noen andre (gjerne fra eldre gutter). Gutten som har begynt å erte mye, som tidligere nevnt, kaller ofte jenter for begrepet eller sier at jentene har bollemus til tross for at det egentlig er han selv som har en.

 

Bollemusa dør ofte når gutten har kommet seg opp i 17-18 års alderen, dette er fordi at når bollemusa ikke får stor tilgang til boller mer, blir den mindre levedyktig, derav navnet Bollemus. Det egentlig navnet burde vært dørutentilgangpåbollemus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...