Helverine Skrevet 8. desember 2010 #1 Del Skrevet 8. desember 2010 Har laget karameller, i går og i dag. I går ble det brent smak på, men perfekt konsistens. I dag ble smaken god, men de ble for harde. Oppskriften er; 500 gram sukker - smeltes 2 dl fløte og frø fra 1 vaniljestang - kokes opp og røres inn i det smeltede sukkeret 200 gram smør - røres inn. Blandingen kokes opp, og koker i 5 min. 50 gram kokosfett - røres inn til slutt. Hva har jeg gjort feil? Eller skal de bli harde? Har noen en god og enkel oppskrift å dele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Filifjonka Skrevet 8. desember 2010 #2 Del Skrevet 8. desember 2010 Nå vet jeg jo ikke hva du gjorde, og hva du gjorde feil, men konsistensen på de ferdige karamellene henger sammen med koketid og varme. Bruker du for sterk varme kan det bli brentsmak på dem, og det erfarte jo du. Koker du dem for lenge blir de harde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maya_1 Skrevet 8. desember 2010 #3 Del Skrevet 8. desember 2010 Jeg lærte et triks her; ta en skje og drypp en dråpe av karamellen i et glass med kaldt vann, da kjenner du konsistensen hvordan den blir avkjølt. (Dette var riktignok fløtekarameller med sirup som skulle koke 50-60 minutter, men ville prøvd samme greia) Og når karamellene ble for harde likevel, da dyppet vi de i sjokolade og fikk deilige hjemmelagede Daim Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå