Gå til innhold

Noen karamelleksperter her?


Helverine

Anbefalte innlegg

Har laget karameller, i går og i dag. I går ble det brent smak på, men perfekt konsistens. I dag ble smaken god, men de ble for harde.

Oppskriften er;

 

500 gram sukker - smeltes

 

2 dl fløte og frø fra 1 vaniljestang - kokes opp og røres inn i det smeltede sukkeret

 

200 gram smør - røres inn. Blandingen kokes opp, og koker i 5 min.

 

50 gram kokosfett - røres inn til slutt.

 

Hva har jeg gjort feil? Eller skal de bli harde?

 

Har noen en god og enkel oppskrift å dele? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Filifjonka

Nå vet jeg jo ikke hva du gjorde, og hva du gjorde feil, men konsistensen på de ferdige karamellene henger sammen med koketid og varme. Bruker du for sterk varme kan det bli brentsmak på dem, og det erfarte jo du. Koker du dem for lenge blir de harde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lærte et triks her; ta en skje og drypp en dråpe av karamellen i et glass med kaldt vann, da kjenner du konsistensen hvordan den blir avkjølt.

(Dette var riktignok fløtekarameller med sirup som skulle koke 50-60 minutter, men ville prøvd samme greia)

 

Og når karamellene ble for harde likevel, da dyppet vi de i sjokolade og fikk deilige hjemmelagede Daim :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...