Gå til innhold

5 åring som aldri sovner før 22-23 om kvelden..


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Begynner å bli slitsomt! Han styrer og holder på på rommet sitt, eller går ned trappa til stua. til hvertfall klokka ti, ofte også elleve. Har til og med hendt han er oppe til tolv! Han legger seg klokka 20 og vi står opp kl 7. Han får altså mellom syv og ni timer søvn i døgnet. Han klager mye på at han er sliten, og er nesten umulig å få opp om morgenen.

Vi er oppe mange ganger i løpet av kvelden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

vi har en på 3 år som også styrer og holder på slik. det verste er at han ikke holder seg på rommet engang! hjelper ikke särlig om vi legger oss med han. han står opp kl 8 og er i barnehagen frem til kl 15 men han blir aldri trött...han sovner ved 22-23 tiden nesten hver kveld..

 

fryktelig slitsomt, for han har mye energi..vi får nesten aldri en rolig "voksen" kveld.. vi sovner nesten för han gjör det..men når han först blir trött, sovner han på 5 min..

 

vet ikke hva vi har gjort feil..har hatt faste rutiner hele veien..kanskje bare en forbigående fase? håper at det blir "normalt" igjen iallefall..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik legger vi ungene våre:

18.30: minsta gir natta suss til mamma og storebror, samler sammen alle nattlekene sine som skal ligge attmed senga. Minsta og pappan går opp, og legger seg, enten i dobbeltsenga, eller i hennes seng, hun får velge. 10 minutter etterpå sover begge to :-)

 

18:30, mamma og store bror koser litt, prater og leker, pusser tenner, tar på pysj. Stikker opp å vekker far, som eventuelt bærer minste i seng på veien ned.

I dag gikk jeg opp klokka sju med eldste, lå oss begge i dobbeltsengen, gutten sovner på 10 minutter tett inntil sin mor. Etter få minutter blir han bært i seng.

 

19:15 sover begge barna, og resten av kvelden er vår. Eldste som er fire år, ønsker nå av og til å legge seg selv, for han er jo stor gutt, det er helt på eget initiativ. Hadde vi gått opp, uten å vente til de sovnet, hadde vi nok hatt samme styret som dere beskriver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14.43, begynn å vekk ham hver morgen kl. 06.30, spå skal du se etter en ukes tid er han trøtt 1,5 tidligere, og det blir jo både normal leggetuid og stå-opptid.Vår 4-åring sover fra ca 20.30 til 06.30.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å være våken til 22-23 er altfor lenge for en 5 åring. Dere må nok jobbe litt med rutiner, da dere sannsynligvis ikke er klare nok på grensesettingen deres. Vi har selv en 4 åring som kan finne på å være våken til 22-23 dersom vi har vært litt slappe med leggerutinene, noe som kan skje i helgene eller ved høytider. Da er det bare å forklare barnet at nå er det natt (sett deg ned på hans nivå, og forklar), og før barnet inn på rommet og opp i sengen. Dette gjør du helt til barnet har roet seg i sengen. Dersom barnet nekter gir du barnet to valg, barnet skal opp i sengen, men kan velge om det vil ha med seg èn bok eller èn leke i sengen. Vær tydelig på at det ikke er greit å gå ut av sengen for å leke, eller å komme ned. Hos oss bruker det å ta oss en kveld før hun er tilbake i rutinene igjen, men det kan godt være dere må bruke noen kvelder før barnet sovner tidligere.

 

Jeg tror ikke at det har noe med at barnet ikke er trøtt å gjøre, men heller det at han ikke finner roen, i tillegg til at han har blitt overtrøtt. Her i huset har jenta vår sovnet i 19-20 tiden siden hun var 6 mnd (med unntak av utskeielsene som nevnt over), og det er fantastisk med litt voksentid på kvelden før en legger seg. Det er utrolig slitsom å bruke så lang tid som dere gjør på leggingen. Sats på å gjøre barne klar for legging i 19-19.30 tiden, og la han få en halvtime på å roen ned. En fem-åring bør ikke legge seg senere enn 20.00.

 

Masse lykke til med leggingen, håper det ordner seg!:)

 

(det er ikke alltid det er så vanskelig som man tror for barn er egentlig ikke så kompliserte, de må bare få klare beskjeder;))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...