Anonym bruker Skrevet 1. desember 2010 #1 Del Skrevet 1. desember 2010 Skal feire bursdag her i huset neste helg, og skal blant annet servere rundstykker. Har lyst lage en god salat(reke, skinke e.l) men har ikke prøvd ut noen før så setter STOR pris på tips:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 2. desember 2010 #2 Del Skrevet 2. desember 2010 dytt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 2. desember 2010 #3 Del Skrevet 2. desember 2010 Skal du bake rundstykker selv? Er det til et barneselskap eller voksen selskap? Min favoritt er å lage en foccatia: 6 dl vann 50 g fersk gjær ca 1 ss salt (smakes til litt og litt. må ikke bli for salt) 3 ss honning 3 ss olivenolje 1 dl fetaost 2ts timian siktet hvetemel til det blir en bløt brøddeig.. la det heve i bollen til dobbel størrelse (ca 50 min) rør i deigen så luften går ut av den.. hell over i en langpanne med bakepapir. dryss over olivenolje og kna deigen ut så den dekker hele formen. strø over flaksalt (ca 1 ss) og stek på 200c til den er gyllenbrun på toppen. snu brødet i panna og stek i 5 min til. La den hvile ca 1 time under et kjøkkenhånkle på en fjøl og kutt den i passe store biter. Salat: 10 pers 2 romanosalat/ 6 hjertesalat 1 ruccolasalat 4 plommetomater 1 agurk 1 bx physalis (kan droppes) 100g pinjekjerner (tørrstekt i panna til de har fått litt farge men IKKE SVIDD!!!!) 1 rød paprika 2 vårløk 1/2 fedd hvitløk 5 ss olivenolje 5 kyllingbryst 2 ss pesto alla genovese (fra caracucina, finnes på meny) flaksalt kvernet sort pepper Stek kyllingbrystene panne og krydre de med salt og pepper. avkjør de og riv de i filler.. (evt kuttes i småbiter) knus hvitløken i en stor salatbolle, bruk gjrene salt og olje for å få lagd en liten pure av den, bland i pesto. vask og riv salaten i småbiter i bollen og bland det godt slik at salaten får smaken fra krydderblandingen. Kutt opp alle grønnsakene i passe store biter og bland dette sammen. ha over pinjekjernene og kyllingen til sist. Kan godt ha masse fetaost over eller annen type ost. strø over litt flaksalt og kvern pepper over.. Skal du imponere, river du parmesanost ca 2 ss per pers og legger de på et bakepapir i en form av en pitteliten pizza, stekes på 230 c til de er akkurat fått gyldenbrunfarge (dette skjer fort!) ta de ut og legg over en kaffekopp som du har opp ned, de vil da forme seg som skåler. men du må være kjapp, for osten stivner når den kommer i kontakt med kald luft. Prøv med en først.. så ser du hva jeg mener.. La de bli på kaffekoppene i ca 5 min. du kan organisere salaten oppi disse posjonsformene, da er det jo fint å dandere med kyllingbrystet og bruke noe persille og paprika som pynt.. vet ikke hvor flink du er på kjøkkenet.. derfor skrev jeg et grundig svar.. Ville forresten lagd en aioli og servert ved siden av foccatiaen.. Bare å ta majones+ rømme 50% av hver + smake til med salt+ pepper + hvitløk.. Om ikke du vil lage ekte aioli.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå