Gå til innhold

Noen med erfaring fra barnehabilitering her?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Barnet vårt er henvist dit og vi lurer litt på hvordan de jobber.

Hvor gammelt var evt. barnet ditt da det ble henvist dit?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Barnet vårt var litt over 4 år da hun ble henvist, 5 1/2 da vi kom inn... Er lange ventetider...

 

Hvordan de jobber avhenger sikkert av hva problemet er... Mitt barn hadde blant annet store atferdsproblemer, som BUP ikke klarte å finne ut av, og vi mistenkte at årsaken kunne være innenfor autismespektret. Vi fikk først time hos en barnelege som snakket med oss i rundt en time om barnets utvikling og hva som bekymret oss/var annerledes enn hos andre barn. Legen gjennomførte også en kort nevrologisk undersøkelse av barnet. Videre ble hun henvist til EEG.

 

Vi hadde på forhånd fyllt ut mange spørreskjemaer hos bup som barnehab. fikk oversendt.

 

Etter enda noen måneders venting ble vi innkalt til utredning i to dager. En dag med barnet, en dag uten. Teamet som utredet besto av nevropsykolog og to vernepleiere. Først var vi foreldrene på et to-tre timers strukturert intervju med nevropsykologen, mens den ene vernepleieren lekte med/observerte barnet. Deretter gjennomførte den andre vernepleieren en språktest med barnet, mens vi fortsatt ble intervjuet. Etterpå gjennomførte samme vernepleier en standardisert autismespektertest (ADOS) mens vi så på gjennom et enveisvindu. Testen ble filmet, og denne filmen og intervjuet ble analysert av vernepleierne og nevropsykologen, og de kom fram til at barnet vårt scoret innenfor autismespekteret.

 

I ettertid har vi blitt fulgt opp av to vernepleiere i forhold til atferdsterapeutiske tiltak, og også noe av barnelegen i forhold til medisinering.

 

Vil bare si at dere er heldige som kommer til barnehab. Her hvor vi bor er de tvers gjennom proffe og kompetente. Det er en fryd å være der i motsetning til bup, der både psykologen og psykiateren som vurderte vårt barn ikke klarte å finne ut noen ting - fordi de ikke testet, bare lot henne leke fritt :-(

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for utfyllende svar!! Godt å høre at de er proffe og kompetente. Sønnen vår har blitt fulgt opp av PP-tjenesten over en periode, men det fungerte ikke helt som det skulle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har bare positiv erfaring så langt. Sønnen vår ble henvist til barnehabiliteringen på Ullevål i Oslo da han var nesten tre år pga mistanke om noe innen autismespekteret. Veldig god oppfølging både til oss foreldre og barnehagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...