Gå til innhold

Noen arkitekter eller advokater her?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi har fått en arkitekt til å tegne et hus, og så kjøpt tegningene og fått pdf format av disse. Nå skal entrepenør lage arbeidstegninger basert på disse, og ønsker tegningene digitalt. Vi ønsker også gjøre noen mindre endringer som også vil vises på fasaden. Problemet er at arktekten har satt seg på bakbena og ikke vil sende tegningene digitalt og da evt selv vil gjøre endringene og ta ekstra betalt for dette (noe entrepenøren ikke vil gjøre). Alternativet blir jo da at entrepenøren må lage nye digitale tegninger, og dette vil ta en dl ekstra tid.

 

Har vi noen rettigheter her egentlig? Vi har jo tross alt betalt for tegningene, vi bare tenkte ikke på å be om dem digitalt også når vi betalte og fikk pdf-tegningene. Noen som vet om arkitekten har lov å holde tilbake "våres" tegninger på denne måten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke noe om dette, men går tegningene til en arkitekt inn under copyrightloven så kan vel ikke hvem som helst gjøre endringer sånn helt uten videre eller...

Da er det jo klart at arkitekten vil gjøre endringene selv og ta betalt for det siden det er arkitektens håndverk.

 

Som sagt så vet jeg ikke altså, bare noen tanker rundt problematikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg antar at dere har en arbeidsavtale? I så fall bør avtalen si noe konkret om hvordan arkitekten skal levere fra seg det avtalte arbeidet. Hvis avtalen ikke sier noe om at dere skal ha copyright på originalarbeidet/tegningene, eier arkitekten dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...