Gå til innhold

Den verste Halloween-kvelden hittil, ifølge politiet


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Mens mange barn er fornøyd og har bæreposer fulle av godter på lager i lang tid, er politiet svært lite fornøyd.

 

– Dette ble den verste Halloween-kvelden vi har hatt, sier stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud.

 

– Innen klokken 12 mandag hadde vi fått inn åtte til dels alvorlige skadeverksmeldinger, og vi venter flere, sier hun.

 

Eggkasting, knusing av vinduer, kasting av steiner mot busser og meget skremende og truende oppførsel går igjen i politi-rapporten fra søndagskvelden.

 

– Det ble virkelig mye i løpet av noen får ettermiddags- og kveldstimer, sier stasjonssjefen. – Og enda var det ikke verst hos oss. Vi måtte også bistå nabo-stasjoner.

 

– Vi hadde jo fryktet at det skulle bli mye å gjøre, og vi oppfordret jo også gjennom Nordstrands Blad foreldre til å ta ansvar. Men det har tydeligvis mange ikke fått med seg. For mange barn og unge har benyttet anledningen til å bedrive rent hærverk og skadeverk.

 

Eggkasting går igjen mange steder. Ruteknusing, også på skoler, like så. På Holmlia ble det kastet stein mot busser, og en rute ble knust.

 

Stasjonssjefen er fortvilet.

 

– Det som skulle være en hyggelig kveld for mindre barn, har utviklet seg til å bli gjenger som herjer. Vi snakker om rent hærverk og skadeverk. Bruk av laserpistol er relativt nytt i Halloween-sammenheng, og likeledes at oppførselen er så truende at både barn og eldre blir farlig skremt.

 

Både Manglerud-politiet og Oslo-politiet sentralt vil etter årets Halloween-kveld evaluere og forsøke å finne ut hvordan de skal drive forebyggende arbeid med tanke på neste års skumle kveld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå ja, dette er nok ikke bare et Holmlila-fenomen (som forresten ikke ligger på østkanten, men i Oslo syd). Ut fra alt det grove hærverket som ellers skjer på "beste vestkant" på T-banen, vil jeg nok anta at det er minst like ille der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I politiloggen her er det intet spesielt å anmerke. I boligområdet her var det to negative hendelser, begge av samme guttegjeng på ca 14 år. Det ene var at de stjal en plastedderkopp fra en trapp, det andre at de forsynte seg med altfor mye godis i et annet hus. Da ble de marsjert hjem til foreldrene sine. De ca 40 andre barna som tuslet rundt her var nydelige, søte, høflige og morsomme. Flere sang trick or treat rim også. Det var en fantastisk fin og morsom Halloween :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidligere var det russefeiringen som ga flest politirapporter. Nå når den har stilnet, er det vel typisk at vi får en oppfølger ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bra at politiet sier ifra. Sikkert ikke alle foreldre som får med seg hva som skjer ellers. Dette er jo ikke noe som barna skryter av i ettertid, ihvertfall ikke til sine foreldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...