Gå til innhold

Når skal man trekke tilbake forhuden på penis på barn når den blir vasket?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har alltid hatt jenter å forholde meg til, så dette lurer jeg på da...

I hvilken alder skal man begynne med det?

Tenker mye på bakterier og skitt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gutten skal være over 5 år! Og i den alderen tukler de med seg selv også,slik at det ikke strammer slik og det blir lettere og få rengjort under der

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får dere ikke bøker om spedbarnsstell hos jordmor/lege under graviditeten og på sykehuset i forbindelse med fødsel? Det er så mange slike spørsmål, og alt står jo i den informasjonen man får fra helsemyndighetene.

 

Aldri trekke tilbake forhuden hos gutter! Dette ordner gutten selv når han blir gammel nok. Den løsner som regel ikke før etter at mor har sluttet med intimhygienen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skal ikke, med mindre penis er irritert da. Vi måtte gjøre det på den ene av guttene våre fordi han var plaget med at forhuden ble rød og irritert. Da var det visst noe rusk som lå og irriterte inne i forhuden. Snakket med legen om det, og han sa vi måtte prøve å dra forhuden litt forsiktig tilbake og rense. Hvis alt ser ok ut, så vent med dette til gutten er så stor at han kan gjøre det selv:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ved normal jentevask er det nok å holde seg på utsida/rundt. Om det er bæsj inne mellom kjønnsleppene kan ein skylle det forsiktig vekk med lunka vatn eller fuktig klut, men ikkje "grav" innimellom. Jenter er (som gutar) ganske så sjølvrensande, så ein treng ikkje romstere så mykje med mindre det av ein eller annan grunn er irritert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gutten min fant ut av denne "muligheten" rundt fireårsdagen. Fortalte ham at det er lurt å gjøre når han tisser, for å ha litt kontroll på strålen, og også når han dusjer / bader, fordi det blir bakterier under der som må vaskes bort.

 

Tror ikke du trenger å tenke på det før den tid i hvert fall:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke noe med en "streng" som ryker første gang, eller noe? Noe ala jomfrudom liksom. Har i allefall hørt at man ikke skal røre forhuden under vask, og mener også å ha hørt en gang i tiden at det kan bli veldig vondt om det blir dratt i den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, den skal ikke ryke. Men det kan være ganske trangt, og man skal ikke dra forhuden tilbake uten videre. Seinere, når gutten blir kjønnsmoden, trekker forhuden seg tilbake automatisk når gutten blir seksuelt opphisset. Det er også da det vil danne seg sekreter der om den ikke blir rengjort ofte nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...