Gå til innhold

Har en pakke med elgskav. Hva er DIN beste oppskrift på elggryte ?


Simply

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jammen.... Sopp er jo så godt!!! ;)

 

Men stek kjøttet. Ha det i en gryte, med litt vannog salt og pepper. La det småkoke.

Hakk og stek en 5-6 sjalottløk. Haes i gryten.

Rør inn en boks creme fraiche. Ha oppi noen knuste enebær, timian og rosmarin. Kokes en ti min. ca.

Mot slutten av koketiden tilsetter du noen skiver brunost.

 

Serveres med rørte tyttebær, hjemmelaget potetmos, brokkoli, gulrot og rosenkål.

 

Men det ER best med sopp oppi altså! Helst, ferske kantareller og aromachampignon.... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok meg den frihet å kopiere oppskriften inn hit, Canari... Den må prøves!! :)

 

100 g bacon

 

3,5 ss olivenolje

 

1 kg biff (mørbrand)

 

1 gulrot skivet

 

1 løk skivet

 

salt og pepper

 

2 ss hvetemel

 

1 ss tomatpure

 

3 kopper rødvin( eller 1 flaske juleøl)

 

2 -3 kopper kjøttkraft

 

2 hvitløk kløfter

 

1/2 ts timian

 

1 laubærblad

 

ca 18 små hvite løk

 

3,5 ss smør

 

urtebukett(2 ts tørket urtekrydder)

 

 

 

1 boks sopp gjerne kantareller

 

Del bacon i passe biter og kok de i vann i ca 10 min,

 

hell av vannet og ørk de på tørkepapir.

 

Varm 1 ss olje i stekepanna og stek baconet i ca 2 min.

 

Hell det i en skål til siden.

 

 

Del biffen i passe biter og brun det i en varm panne

 

med resten av oljen og 1 ss smør. Ta bitene over i

 

ei gryte. stek til sist den oppdelt løk og gulrot i oljen.

 

 

Hell løk, gulrot og baconet over i gryta, salt med

 

1/2 ts salt og 1/4 ts pepper.

 

Strø de to ss mel over og vend og stek alt i gryten i ca 4 min.

 

hell vin(øl)og kraft over.

 

Tilsett urter tomatpure og hvitløk.

 

Kokes på lav temperatur under lokk i 4 timer.

 

Tilsett den rensede løken løk og soppen.

 

Kok i ytterligere 40-50 min, til løken er kokt.

 

Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

 

serveres med potet eller pasta.

 

Bon Appétit!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...