Gå til innhold

Noen som har en god oppskrift på bernaisesaus?


Pippilotta med 2 blå!

Anbefalte innlegg

Synes bernaisesaus man får ute på restaurant er kjempegod, men de toroposene er slett ikke gode.... Så er det noen superkokker der ute med en god oppskrift?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

2-3 ss hvitvinseddik eller estragoneddik

2 ss vann

1 ts hvit pepper

en del tørket estragon

2 finhakkede sjarlottløk.

 

Kok dette sammen på medium varme i et par min. Sil av løken om du ønsker det, eller la den være med.

Ta 3 romtempererte eggeplommer, bland med 2 ss vann + blandingen du har laget.

Pisk over et varmt vannbad til det tykner. Tar 4-5 min.

300 gram smør, smelt dette og la det kjøle av litt. Hell av det hvite som skiller seg fra smøret.

Hell gradvis smøret over i blandingen din over et vannbad, men pass på så det ikke blir for varmt, da skiller det seg. Vips i vei, snart har du en tykk, god saus.

Ta opp i mere estragon underveis, kanskje en liten klype sukker og litt Worchersersauce. Skiller den seg, ta i litt kaldt vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! :) Må prøves ut. Har alltid hatt lyst til å lage en egen, men har hørt det skal være så vanskelig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes den de selger på Meny som heter Jacobs er fantastisk god, er klar til bruk.Jeg fryser den i prosjoner, siden de andre her hjemme heller vil ha posesaus fra Toro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...