abella Skrevet 15. september 2010 #1 Del Skrevet 15. september 2010 Er det noen av dere som har gode oppskrifter på: -Kyllingkjøttboller -Kjøttboller Hva serverer dere som tilbehør? -Vaniljekrem med melk (ikke fløte) og ikke altfor mye sukker. Hva blir best av potetmel eller maizena i kremen? Hva slags sauser/tilbehør-dipper bruker dere til hverdags. Jeg er ikke så glad i brun/hvit saus. Det blir mye tomatsaus eller et-eller-annet med kesam, men trenger litt nye ideer. Ble mange spørsmål her :-) Glad for alle innspill! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 15. september 2010 #2 Del Skrevet 15. september 2010 Jeg bruker maisenna i vaniljekremen. Denne oppskriften har litt av både melk og fløte. 2 1/2 dl fløte 7 1/2 dl melk 1 vaniljestang 180 g sukker (bruke så lite som du vil) 80 g maisenna 8 eggeplommer Kok opp fløte, melk, vanilje (med utskrapte frø) og sukker. Rør sammen eggeplommer og maisenna, visp inn fløtemelken, siles, kok opp igjen under omrøring og avkjøl. jeg bruker ikke så mye saus i det daglige, mer soppstuing, blomkålpuré eller rattaouille. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
meg & to små vampyrer Skrevet 15. september 2010 #3 Del Skrevet 15. september 2010 Jeg bruker ikke egentlig oppskrifter og på kjøttboller kan du vel bare bruke det du vil av krydder i? Jeg bruker litt potetmel + vann da, og så masse krydder. Hvitløk, løk osv. Av dipper eller sauser bruker vi mye guacamole, hummus, yoghurtdressing... prøvde å lage karridressing med yoghurt + karri (indisk mild) og litt sukker nå isted, det ble godt. Ikke så mye hjelp da... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
abella Skrevet 15. september 2010 Forfatter #4 Del Skrevet 15. september 2010 Takk for oppskrift. Har du forsøkt å fryse vaniljekremen, blir konsistensen like god? Hvis du gidder: hvordan lager du blomkålpuré? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 15. september 2010 #5 Del Skrevet 15. september 2010 Kyllingkjøttboller: 400 g kylling kjøttdeig 1/2dl+ med vann hvitløk, salt og pepper. Serverer med hjemmelaget potetmos og brokkoli. Eller i en gryte med paprika i alle farger, løk, brokkoli, minimais og denne sausen: 3dl vann, 2dl creme fraishe, revet ingefær, hvitløk, sweet chillisaus, buljong terning og pepper. Serveres med ris. Guaccamole: 2 avokado, 2 tomater(bare "kjøttet" altså ikke det våte) 1/2 løk, 1/2-1 lime, hvitløk, chilli, en liten dæsj rømme, salt og pepper - stavmikses. Hvitløksdressing: 3dl rømme 1 pose majones Salt, pepper og hvitløk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
abella Skrevet 15. september 2010 Forfatter #6 Del Skrevet 15. september 2010 Enig i at oppskrifter først og fremst er en inspirasjonskilde, ender jo opp med å lage min egen vri uansett. Men av og til går jeg litt i sirkel rundt de samme ingrediensene, og trenger rett og slett litt ny inspirasjon. :-) Youghurtdressing var forresten et godt alternativ. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 15. september 2010 #7 Del Skrevet 15. september 2010 Koker blomkål mør. Lar den dampe seg litt og hiver den i blenderen med en klatt meierismør (viktig, melange blir helt feil), salt/pepper, ved behov, en liten skvett fløte. Hiv det i gryta igjen og la det kose seg litt. Kjøttboller lager jeg med spisskumin for tiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå