Gå til innhold

SFO og skolestart


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hvordan er det med SFO og skolestart? Er det slik at de fleste barn starter på SFO eller er det vanlig å prøve å få annen pass til barna slik at de kan starte på skolen først og deretter/samtidig begynne på SFO? Eller er det slik at barna blir kjent på SFO slik at de som begynner til skolestart har vanskeligere for å komme inn i gruppen? Tar det å begynne på SFO før skolen starter bort litt av det gøye og spennende med å begynne på skolen?

 

Har hørt at overgangen fra barnehage til SFO er stor og at barna knapt blir passet på på SFO (f.eks de kan gå ute uten regntøy uten at noen passer på). Er dette slik det er eller skrekkhistorier fra foreldre med barn på en dårlig SFO?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

SFO er i motsetning til barnehage en oppbevaring, ikke et pedagogisk tilbud. Dette innebærer ikke at barna ikke skal passes på, men at hensikten ikke strekker seg utover å gi foreldrene tilsyn av barna slik at de kan være på jobb. I noen tilfeller kan barna også gjøre lekser der.

 

Om barn går ut uten regntøy er det noen som ikke gjør jobben sin.

 

Om barnet ditt ikke har gått på barnehage sammen med de det skal gå på skole sammen med, ville jeg satset på at SFO kan gjøre det lettere å finne venner..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min 5,5-åringen begynte på SFO i forrige uke. Ikek fordi vi trengte pass, men fordi vi mener det er lurt å starte på SFO først så de får en rolig start.

Og det har vært kjempelurt!

Det var ikke så mange barn i starten, så han har hatt mange dager på seg til å bli kjent med noen nye venner, alle de voksne og lokalene inne pluss hele uteområdet.

Han synes det er kjempegøy, og kan ikke komme seg fort nok hjemmefra om morgenen. Denne uken startet noen av hans gamle barnehagevenner, og da var han liksom blit litt "kjentmann" som kunne vise litt rundt og dessuten kjente noen andre som ikke de kjente ennå.

 

Det tar kanskje vekk noe av det gøye og spennende ved å begynne på skolen, men absolutt ikke alt, og det tar vekk omtrent at det potensielt skumle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil anbefale deg å la barnet begynne på sfo før skolestart.Det er en stor overgang fra barnehage til sfo,og ved å starte tidligere får han en mykere start og bedre tid til å bli kjent med nye voksne og barn+ område før det braker løs.

en sfo-hverdag kan være veldig hektisk,og det kan kanskje bli litt mye med skolestart og sfo-start samme dag.

For mange går det veldig bra å begynne på sfo,mens for andre kan det ta litt tid før de føler seg helt trygge.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...