Gå til innhold

Barnesete 15-36kg til jente på 12-13kg???


mamman til snupp

Anbefalte innlegg

Vi skal ha nytt framovervendt sete til snuppa som blir 4, hun er snart 1 m lang, men veier bare 13kg, kan hun da bruke sete fra 15kg?

Mener å ha hørt de kan bruke de setene fra de er en meter lange, men er litt usikker!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, hun bør ikke bruke et slikt sete fordi det ikke kan tilby henne optimal beskyttelse i en evt kollisjon. Det er jo noen seter som passer for lange barn også, og jenten din er jo ikke så veldig lang egentlig for alderen. Vi har et BeSafe zi Kombi isofix (eller noe i den duren), bakovervendt vi da, og der sitter vår gutt på 98 cm og 15 kg veldig godt. Har god plass til bena og fortsatt en del cm igjen å gå på (kanskje 6-8? altså ca 1 år + i vekst) til hode kommer for høyt opp. Og dette er ikke et av de setene med høyest rygg på.

 

Vil anbefale deg å gå innom en butikk som selger bilstoler og prøve litt. Siden hun bare er 12-13 kg er det nok fortsatt lenge igjen til hun bikker 15 kg, så et nytt sete kan sikkert bruker i 1-2 år før dere kan gå over til beltestol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sete går forresten alltid på vekt først og fremt. Høyde spiller kun inn når de evt vokser ut av dem før de når en vektgrense. Altså ørene kommer over ryggen før de har vokst ut av setet vektmessig. Derimot kan de ikke vokse inn i et sete høydemessig, de må være tunge nok også. Alder på sin side spiller overhode ingen rolle når det kommer til bilstoler. Vi har en som ikke blir 8 år før i oktober, men som nå er 142,5 cm og 35,5 kg, så han er snart for stor og tung til beltestol enda han fortsatt er veldig liten/ung og aldersmessig burde kunne brukt bilstol i 2-3 år til enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! da bør vi vel finne et som er bakovervendt fortsatt? mener de ikke skal ha sete med integrerte seler når de skal setter framovervendt?!

De vet vel en del i butikken også ja!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville valgt bakovervent om jeg var dere, men det er jo opp til dere hva dere ønsker. Mener det er et sete fra Britax som går helt opp til 25 kg bakovervendt, det har veldig høy/lang rygg og passer til lange barn. Dessverre passer det ikke i alle biler. Vi har Caravelle, og kunne ikke bruke dette setet fordi støttebenet rett og slett ikke nådde ned i gulvet :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi får ta henne med på butikken å prøve oss fram! Takk for gode tips!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ville testet ut en av Britax sine seter som er bakovervendt til 25 kg, det gjør ingen ting å ha barnet bakovervendt selv om hun er over fire år :-)

 

Har selv vår 5 åring på 111 cm og 18 kg i et Britax Two Way Elite bakovervendt. Kommer ikke til å snu ham før han har vokst ut av setet(han klager ikke i det hele tatt heller så det går så fint), når den tiden kommer blir det beltestol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...