Gå til innhold

Mat, klasseskiller og status


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Høy status:

 

• Ferske råvarer.

 

• Mye fisk, frukt og grønt.

 

• Opptatt av det japanske kjøkken og spiser mye sushi og sashimi (særlig Oslo).

 

• Glad i eksotisk mat. Liker å lage typiske franske matretter.

 

• Friske krydderplanter.

 

• Flere ulike salattyper.

 

• Fersk hvitløk, olivenolje og balsamicoeddik.

 

• Melkeprodukter som crème fraîche og matlagingsyoghurt.

 

• Jo høyere utdanning og inntekt, desto mer opptatt av vin.

 

•Spiser ofte på restaurant.

 

• Drikker gjerne espresso, café au lait, cappuccino og caffe latte.

 

• Eksperimenterer med kokebøker og oppskrifter.

 

Lav status:

 

• Mer ferdigmat, lager sjeldnere mat «fra bunnen av».

 

• Mindre frukt og grønt.

 

• Liker tradisjonell, norsk mat.

 

• Få lager gourmetmåltider og raffinerte matretter.

 

• Spiser oftere gatekjøkkenmat og annen fastfood.

 

• Drikker i mindre grad vin og nye kaffedrikker.

 

• Drikker mer brus.

 

• Mindre opptatt av matlaging.

 

Kilder: «Den sosiale appetitten: Mat, klasse, identitet», Synovate, Norske Spisefakta

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Oi, takk for dette!

 

Da fikk jeg vite at jeg likevel har høy status selvom jeg er uutdannet, lever på trygd og reiser på ferie uten barnet mitt.

 

Yey me! =D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...