Gå til innhold

Gifte seg i utlandet - Roma


minimii

Anbefalte innlegg

Hei. Er det noen her som har erfaringer med å gifte seg i utlandet? Vi tenkte å gifte oss i Roma og bare ha med forlovere med følge. I alt 6 personer. Er det noen som har giftet seg eller vært i bryllup i Roma. I så fall hvordan var det? Hvor spiste dere middag og hva gjorde dere mellom vielsen og middagstid?? Takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har en kompis som giftet seg i Roma. Og han fortalte at de faktisk ikke var så fornøyd. De måtte ha vielsen på italiensk - noe verken brudeparet eller gjestene kunne. Riktignok hadde de en tolk der som mumlet et eller annet utydelig. Fælt å sitte igjen med slike minner.

De giftet seg på den norske ambassaden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi giftet oss på ambassaden i Roma. Vi valgte å bo 5 min gange fra ambassaden i ett "bedre" og roligere strøk. Hotellet var lite, men rent og frokost var innkludert. Det er ett hotell både vi og gjestene vil benytte ved en senere anledning, så godt inntrykk. Det er ingen luksus hotell. Link under.

 

http://www.domusaventinahotelrome.com/

 

Vi bestillte i november og da var de fleste datoer opptatt. Vigselkalender blir lagt ut i august for 2011 den som er link til under er for 2010.

 

Vielsen foregår på Norsk, varer 15 min og de kan stille med vitner om dere velger å reise alene, ikke alle ambassader gjør det. De har vielse 1 dag i uka og vigsler 3 par. Roma er veldig popullært.

 

http://www.amb-norvegia.it/Norsk/Vigsler/vigselskalender/

 

 

Jeg kan anbefale en cafe hvor vi spiste middagen vår, den ligger rett ved Coloseum. Ca 20 min gange. Heter Rossi Martini adr: Piazza del Colosseo 3 A/B.

Veldig god mat og service. Si at dere er nygifte og dere vil få det beste...det fikk iallefall vi.

 

Vi hadde den føste vielsen. Gikk tilbake til hotellet en liten stund og gikk ut for lunsj. Var så tilbake på hotellet før vi gikk å spiste middagen. Vi hadde med oss en baby da.

 

 

http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/dok/lover_regler/retningslinjer/2006/vigsel_utlandet.html?id=446831

 

Her står det litt om fremgangen for vigsel på ambassader.

 

Vi bestillte fly og hotell med Norwegian, da fikk vi litt rabatt på hotellet. Men sjekk hotell for seg og hotell og fly sammen for sikkerhetsskyld.

 

Lykke til med hva dere måtte velge :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og tusen takk for svar og fine tips. Har fått med meg at vi må være kjappe den dagen de legger ut vielser for 2011 for å få ønsket dato! Blir spennende dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...