Gå til innhold

Infeksjon i jentas skrubbsår...råd fort!


solei

Anbefalte innlegg

Hun har ett sår på kneet som muligens skulle ha vært stripset da hun fikk det. Det blir stadig betent. Har smurt med reseptfri salve og det kom en hard skorpe. Igår sprakk den og brungrønn materie tøt ut. Det er og veldig håvent og rødt på ene siden. Skal jeg ringe lege og få antibiotika eller bare prøve en gang til med salve? Såret er lite men er redd det er gule stafylokokker idet. Er litt skummelt med betente sår. Såret ser veldig dødt ut og under skorpen...veldig gult og hvitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ring legen du... Ettersom det har plutselig blitt veldig hovent og betent så kan det tyde på at det er noe som ligger inni der en plass og lager styggheten! Nei ring legen du og få fiksa det på en skikkelig måte!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville også ringt legen siden det har gått så lang tid(?). Har du prøvd grønnsåpe? Eller jod? Sistnevnte har vært særdeles effektivt på våre betente skrubbsår oppgjennom årene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det beste kan være og bruke en grov klut/svamp og skrubbe opp såret med grønnsåpevann. Tild et begynner og blø friskt. Skyll og ha på salve på "friskt sår"..Vondt, MEN effektivt......

 

Om du ikke allerede har vært hos legen da..Vet jo ikke hvor ille det faktsik er, men verk i sår forsvinner stort sett med regelmessig grønnsåpeskrubb og pyriseptsalve heri gården..Fliser som ikke vil ut og verdker, jod :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke ringt lege enda. Såret er jo lite men litt dypt. Tenkte å ta henne i badekaret og bløte opp skorpen. Den er ganske løs siden det er materie under. Skal prøve med grønnsåpe på plaster og bandasje etterpå. Så får vi se gjennom helgen. Blir litt lettere å bedømme når jeg får skorpen av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det drar du til legen med.

 

Havnet på sykehus i USA med samme problem. Ta det nå før det blir verre, da må hun kanskje ha intravenøs antibiotika osv. Nå får hun antagelig tabletter + antibiotikakrem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er og veldig håvent og rødt på ene siden

---------------

 

Du bør få ungen til legen asap, dvs NÅ.

 

Og du bør sjekke at hu ikke har fått Rosen også.

http://nhi.no/sykdommer/hud/rode-hudutslett/rosen-erysipelas-1603.html

Typiske symptomer er at den infiserte huden er preget av hevelse, rødhet og varme.

 

Infiserte sår, spesielt på beina, som har blitt ubehandlet for lenge kan fort gå over til å bli Rosen, og den igjen kan utvikle seg fort videre.

 

Er en god regel at tyter det gørr ut av sår så er legen rette person til å åpne og rense.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...