Gå til innhold

Hva betyr MA?


MMMH

Anbefalte innlegg

Ser her inne at noen svangerskap blir avbrutt pga. MA, hva er det? Ikke det samme som SA, spontanabort eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ma er når man har gått gravid lenger enn sa.. husker ikke helt uker å sånn, men du kan se det på andre tråder, sånn viktig informasjon å sånn! på sykehuset bruker de ofte ma som medisinsk abort... som ofte kan gå litt i surr... heh...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MA – missed abortion. Fosteret dør, men må fjernes med en utskrapning -for å vær mer nøyktig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...eller fødes etter i gangsatt fødsel dersom det har dødt etter uke 12, siden det da er for stort til utskraping. Ved en SA (spontan abort) klarer kroppen spontant å støte det døde fosteret ut selv, og en opplever da blødning og smerter. Ved en MA (Missed abortion) klarer kroppen det ikke, som regel fordi kroppen ikke helt har skjønt at fosteret er dødt. Av og til får en ved MA litt brunaktig blødning/utflod (gammel blod blir brunt), samt opphør av gravidsymptomer, men kun unntaksvis mage smerter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ma betyr at fosteret dør, men man ikke nødvendigvis merker det. Man trenger ikke miste. En brun aktig utflod vil komme en stund etter at fosteret er dødt siden det da er gammelt blod.

Mitt eksempel. Ma i uke 8, fortsatt sympromer til uke 14 da jeg blødde pittelitt brunt. Ul viste at fosteret døde i uke 8.

 

Så Ma er en litt mer spesiell situasjon. Det står nok om mange med MA her inne, men det er nok hundre ganger fler som aldri opplever hverken det elller sa så ta det med ro, og nyt spiren :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...