Gå til innhold

Adopsjon fra "ufrivillig" gravide?


MammaHåpet

Anbefalte innlegg

Hej, vi önsker oss sterkt ett så lite barn som mulig, og så har vi tenkt en del på alle disse som blir gravide, men som ikke önsker barn, men som likevel ikke önsker å ta abort. tenåringsforeldre, og lignende situasjoner. Finnes det ikke tilfeller der man önsker å föde barnet og eventulet adoptere det til noen som virkelig vil ta vare på det og bli gode foreldre?

Finnes det noen som formidler sånt? Noen som vet, noe?...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er barnevernet i Norge som organiserer slikt. Dere må bli godkjente som adopsjonssøkere og kan stå på listen i Norge i kun 1 år. Etter det mister dere sjansen til å adoptere innen Norge, men kan sende ny søknad om utenlandsadopsjon.

 

De fleste barn i Norge som blir født av tenåringsforeldre eller andre i vanskelige situasjoner blir plassert i fosterhjem for senere å eventuelt bli tilbakeført til foreldrene.

 

Det er ikke lov til noen form for personlig eller privat adopsjon i Norge. Alt må gjennom bufetat og barnevernet. Alt annet er straffbart.

 

Les gjerne mer på bufetat.no eller fosterhjem.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går an å bli fosterforeldre for helt nyfødte barn.

Barn som blir tatt fra enten frivillig eller ikke fra moren rett etter fødselen.

 

Om man blir fosterforeldre til en nyfødt er det stor sjangse for at en kan få adoptere barnet senere.

 

Vet av ei som har gjort dette.

 

 

De fikk tlf. på natta om at nå kom ungen (de var forberedt ja) så dro de rett til føden og ventet på gangen til ungen kom i armene deres...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, mange blir fosterforeldre til små barn. Det er også ofte det skjer en tilbakeføring så man er aldri sikker når man er fosterforeldre. Vet også om 3 par som har blitt fosterforeldre til baby, kun 1 av de parene fikk beholde babyen og adoptere. Det ene paret mistet babyen tilbake til biologiske foreldre og det andre paret mistet barnet en gang, fikk det tilbake, mistet det for 2. gang og fikk det tilbake og når de mistet barnet for 3. gang så mistet de det for godt. Er en utrolig tøff og vanskelig situasjon å forholde seg til. Ikke alle drømmer om baby og om å bli fosterforeldre ender lykkelig...desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...