Fløtepus&Tigergutt Skrevet 21. mars 2010 #1 Del Skrevet 21. mars 2010 Skal pusse opp kjøkkenet og blir derfor uten komfyr i en måned. Trenger derfor litt tips til hva jeg kan lage av varm-mat i mitt provisoriske kjøkken som består av micro og vannkoker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melkekua™ Skrevet 21. mars 2010 #2 Del Skrevet 21. mars 2010 Hvor mange skal det lages til? Havregrøt kan lages i micro Porsjonssuppe med vannkoker Ostesmørbrød i micro Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fløtepus&Tigergutt Skrevet 21. mars 2010 Forfatter #3 Del Skrevet 21. mars 2010 Vi er 2 voksne og 3 barn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melkekua™ Skrevet 21. mars 2010 #4 Del Skrevet 21. mars 2010 Pølser skal jo trekke i kokt vann, så der har dere jo en mulighet til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
petite fleur Skrevet 21. mars 2010 #5 Del Skrevet 21. mars 2010 Da ville jeg laget masse mat ferdig og fryst ned før dere mister kjøkkenet deres, slik at det bare kan varmes i mikroen. Eks kjøttkaker (poteter blir vel et problem da), fiskekaker, pølser, gryterett. Ris kan jo lages i mikro, grønnsaksblanding og pølser kan lages i vannkoker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
prekæs Skrevet 21. mars 2010 #6 Del Skrevet 21. mars 2010 Fjordland. Jeg ville fått lånt meg en kokeplate evnt kjøpt en brukt, evnt dratt fram primusen:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fløtepus&Tigergutt Skrevet 21. mars 2010 Forfatter #7 Del Skrevet 21. mars 2010 Blir litt dyrt med fjordland til 5..... Men takk for alle gode tips! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sekretøsa Skrevet 21. mars 2010 #8 Del Skrevet 21. mars 2010 Hva med å ha konfyren et annet sted? Jeg pussa opp et kjøkken en gang, og da hadde vi konfyren i gangen. Blir skrekkelig dyrt og være uten konfyr hvertfall.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
prekæs Skrevet 21. mars 2010 #9 Del Skrevet 21. mars 2010 Problemet er nok at komfyrer har rare støpsel og virker kun i rare kontakter.() I tillegg krever en komfyr i vanlig bruk som regel egen kurs i sikringsskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fløtepus&Tigergutt Skrevet 21. mars 2010 Forfatter #10 Del Skrevet 21. mars 2010 Riktig det. Snakka med en elektriker-kompis om det. han sa han kunne skifte støpsel slik at jeg kunne bruke komfyren i en vanlig kontakt (i stua) men at kapasiteten ville bli redusert. F.eks ikke kunne bruke alle platene. Nå er det slik at komfyren vår er rimelig moden for utskifting og er allerede veldig treig. Så da dropper jeg heller komfyr et par uker og satser på mat som kun skal varmes i micro. Takk igjen for alle gode tips! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest irismor Skrevet 21. mars 2010 #11 Del Skrevet 21. mars 2010 Vannkoker : Koke opp vann ha i salt og flytende smør og melk = potetmospose Koke opp vann og la pølsene trekke i det. Lag pølsene først og så potetmosen. Pølser og potetmos Pølser og lompe. Koke opp vann til hurtigris. Micro: Mest mulig ferdigretter til micro. Eller om du har mulighet å lage en lasagne, fiskegrateng, skinkegratenger osv... og ha i fryseren. Eller varme karbonader,kjøttkaker, fiskekaker. Jeg tror jeg hadde tatt meg en tur på en Jula/clas ohlson/biltema-butikk og kjøpt meg en liten hybel kokeplate (en slik med bare en eller to plater), eller en primus. Da har du litt mere muligheter. Pannekaker Pyttipanne Hamburgere, stek hamburger/karbis varm hamburgerbrød i brødristeren, sleng på litt ferdigsalat og vips hjemmelaget hamburger. Spagetti og pastasaus, kok opp spagetti og ha den tilbake i kjelen. fres så opp med pastasus. Og mye annet jeg ikke kommer på i farten. Men en slik kokeplate på Jula koster ikke mange hundrlappene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hikken Skrevet 21. mars 2010 #12 Del Skrevet 21. mars 2010 Nudler (ha nudler i bolle og hell over vann) kan lages i vannkoker ) Anbefaler å investere i et toastjern, det kan du få for helt ned i 150 kroner. Det kjøpte vi første gangen vi flyttet og måtte pusse opp kjøkken, og det var supert å ha ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
meg & to små vampyrer Skrevet 21. mars 2010 #13 Del Skrevet 21. mars 2010 Lage masse ferdige gryter og fryse ned e allerede tipset om. Mange gode salater med mat i dere kan lage. Trenger ikke være bare grønn salat i de, men kylling (grilla fra butikken), kikerter, avokado. fetaost, masse deilig gønnsake, oliven.. nam nam nam. Brød og dressing ved siden av. Ting som trenger kun vann om mikro, mange grøter dere kan lage kanskje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sologsommer Skrevet 21. mars 2010 #14 Del Skrevet 21. mars 2010 Vi er akkurat ferdige og det gikk faktisk utrolig fint. Mye av maten man kan kjøpe er jo "ferdig mat" kjøttkaker kyllingboller risgrøt tacokjøttdeig!!!! posesalat kjøpte hurtigris potetmos varmede pitabrød på brødristeren Har dere grill? Det brukte vi flere gange. Det går helt sikkert fint, når man først kommer igang :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sekretøsa Skrevet 21. mars 2010 #15 Del Skrevet 21. mars 2010 Sorry! jeg glemte at jeg på det tidspunktet var samboer med en elektriker så jeg tenkte vel ikke så mye over hvordan og hvorfor Håper dere får det til!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tjohoppsannhei Skrevet 21. mars 2010 #16 Del Skrevet 21. mars 2010 Men det er da ikke noe problem å koke poteter i micro, eller koke grønnsaker og alt mulig rart... Du må bare ha en beholder med lokk, helst plast, halvfull med vann, noen poteter oppi (Må ikke være for mange, de trenger litt vann rundt seg. Gjør ikke noe om potetene stikker opp av vannet, de blir omtrent dampkokt.) Legg på lokk og kjør i 10 min, ta ut og se hvordan det går med potetene, evt snu litt på dem, og koke 10 min til. (20 min i min micro, prøv deg litt fram) Mulig det lønner seg å slå ned effekten litt. Husk at beholderen din må tåle kokende vann, altså ikke sånn tynn plast, med skikkelig hardplast. Glassbeholdere burde også funke. Bakte poteter er jo også flott i micro, 10 min på hver side for sånne store bakepoteter, kortere for små poteter. Eggestand, lag eggerøre, hell blandingen i et fat, og stek i microen. Evt røre halvveis for å få litt eggerøre. Saus, bland sausepose og vann, kok i microen, stopp microen og rør flere ganger inntill det er kokt opp. Husk å bruk beholder som tåler kokende væske. Det meste av kjøtt kan kokes i micro, i Ingrid Espelig Hovigs rødrutene kokebok står det til og med som en måte å steke kjøttkaker på :-) Et kjapt søk på "mikro" på matoppskrift.no ga masse treff. http://www.matoppskrift.no/sider/sokemaskin.asp?search=mikro&type=viewoppskriftersok Kan sikkert finne masse på andre matsider på nett også :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ranveig R Skrevet 21. mars 2010 #17 Del Skrevet 21. mars 2010 ...og det går absolutt an å koke makaroni/pasta i mikrobølgeovn (- oppi ein tom plastboks som det har vore smågodt oppi... Alt ein lærer av å jobbe på den lokale bensinstasjonen som 16-åring...!). * Hurtigris treng berre kokande vatn (men ris må vel kunne kokast i mikro om makaroni kan det) * det fins ein masse sausar som berre skal varmast * råkost/salat kan du variere mykje, med pasta, grilla kylling, skinkeboks, tunfisk, olje, majones, rømme, osv, osv Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-))***~~´´^``~~***((-: Skrevet 22. mars 2010 #18 Del Skrevet 22. mars 2010 Ellers finnes det sånne små og smarte kokeplater som koster et par hundrelapper:) Man greier seg med en plate om man virkelig vil... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå