Gå til innhold

forskjellen på småfolk, hipp og nan egentlig?


sneipen <3 snuppa

Anbefalte innlegg

hva er egentlig forskjellen på småfolk, hipp og nan egentlig?

 

her har snuppa konstant hard mage av nan, hun er 10 mnd. vi må prøve å bytte,men til hva? hipp finnes ikke her på nærbutikken. er kun nan, collett, småfolk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

og hva med nan3?

 

snuppa spiser 3 hovedmåltider, + et flaskemåltid. og litt frukt innimellom..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hva som er forskjellen på nan i forhold til de andre merkene, men prøv enten collet eller småfolk. Hvis ikke kan du prøve å gi en liten teskje maltekstrakt i løpet av dagen, som du blander ut i melken. Den kan du finne i hylla med babymat i butikken.

 

nan 1 er beregnet på nyfødt til og med 3 mnd

nan 2 er fra 4 mnd og opp til ett år

nan 3 er fra ett år

 

Det er noe forskjell på vitamin- og mineralsammensetningen tilpasset til barnets alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkna her fikk masse mageproblemer av NAN, var ofte kjempeforstoppet og når hun først bajsa var det ofte en firetimers tvillingfødsel..

 

Vi gikk over til HIPP, og da var problemene borte på en eller to dager! Collett funket også fint for magen, men det lukta så vondt av gulpene hennes de gangene hun gulpa at vi ikke orka den lenger :-P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker hipp, men av leseerfaring her inne, så skjønner jeg at uansett hva du bruker, så er det bedre enn nan..

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hva forskjellen er.. Her er vi veldig fornøyde med NAN hvertfall, har i litt maltekstrakt i løpet av dagen og har ikke noe problemer med verken gulping eller treg mage. Men det er jo forskjell fra barn til barn...

 

Har prøvd både Collett og småfolk, men ikke fornøyd med de.. Collett gikk til nød, men småfolk klumpa seg skikkkelig..

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har alltid brukt NAN, og kjempefornøyd med den. Litt malt har vi hatt behov for, men det har vi enda, selvom hun nå drikker vanlig melk=) Gir mest svisker nå riktignok, før var det en blanding av malt/ sviske alt ettersom. Syntes det var "tryggest" med NAN, siden det er et såpass stort og veletablert firma, som sikkert bruker masse penger på forskning osv for å sikre optimal vitamin/ mineral-sammensetning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Når barnet er 10 mnd og hovedsakelig får fast føde så tenker jeg at type mme ikke har noe å si i forhold til hard mage, da er det heller kostholdet forøvrig man bør ta en kikk på. Apoteker foreningen har gitt ut en brosjyre om forstoppelse, jeg har sakset litt fra denne til deg:

 

"I andre levehalvår er det viktig at barnet etter hvert vennes til å spise allsidig kost. Det forebygger både forstoppelse og spiseuvaner. Gi grøter av grov type, grønnsaker, rå frukt (men banan virker stoppende hos en del barn) og grovere brødsorter. Baker du brød selv, er det lurt å tilsette kli, linfrø og solsikkefrøkjerner i baksten. Svisker eller sviskesaft virker også avførende.

 

Nok væske er også viktig, gi vann til måltidene som bare er fast føde og også som tørstedrikk mellom måltidene.

 

Ta gjerne kontakt med hs for å få hjelp til å se på kostholdet. Hvis avføringen blir hard, eller hvis det går mer enn 1-2 dager mellom hver avføring, kan barnet ha vondt og kan begynne å holde igjen avføringen for å unngå smerten. Slik kan det oppstå en “ond sirkel”, og den må brytes."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for mange fine svar:) er så kjekt her inne,får alltid gode råd her:)

 

vi har kjøpt småfolk,skal prøve det ei stund.

har brukt malt i melka,men det blir bare litt mykere,den er fortsatt fast. sliter fortsatt med å få avf ut:( 1/2 - 1 ts om dagen.

 

snuppa har vært plaget med hard avf i mange mnd. vi spiser halv grove brød. grøt liker hun ikke lengre. kanskje jeg kan prøve med disse grøtene som er fra 1 år da?

 

når hun makker om natten,kommer det som regel en stor promp...

men ska ta dette opp med helsesøs når hun kommer av ferie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forskjellen her i huset er at Nan er Nestle, som vi boikotter (se ammehjelpen eller flaskeposten for mer info). har boikottet nestle siden tidlig 90-tallet faktisk. Småfolk bruker vi om vi trenger ferdigblandet, men liker den ikke så godt da det lukter sånn av gulpet hennes. Lukter spy! Men nå som hun ikke gulper så mye mere så kan den jo brukes. Vi har hele tiden brukt hipp fordi hun liker den, den er økologisk, lett å få tak i (kjøper på den lokale lille kiwien) og det lukter ikke noe av gulpet. I tillegg så har hun aldri hatt magevondt eller noe, så tror den passer snuppa vår best.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

NAN er Nestle og Nestle har mange svin på skogen, så Neste bruker vi ikke. Nestle må være en av de produsentene jeg stoler minst på etter alt de har gjort. Anbefaler dere å google Nestles historie om dere lurer...

Småfolk er norsk og ble laget for å ha noe annet enn NAN. Vi liker kortreist mat og at det er Norsk.

Collett er et gammelt merke som er helt greit.

HIPP er økologisk og dyrest, men er det merket som har vunnet alle tester av barnemat pga sukkerinnhold osv. Her i huset bruker vi nå bare HIPP og småfolk ferdigblandet når vi er ute på tur. Småfolk ferdigblandet trenger en ikke å varme opp om det oppbevares i ca romtemperatur og er derfor fint å ha med i bil osv f,eks. Da heller jeg det oppi tomme sterile tåteflasker.

Det dumme er at småfolk 1 ferdigblandet selges på få steder. De har det på apotek og store Kiwier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...