Gå til innhold

Trenger mange tips til aktiviteter i barnehage!!


trøndermamma

Anbefalte innlegg

Vi skal ha foreldremøte i barnehagen, og vi er mange foreldre som er kritiske til hva som blir gjort i barnehagen vår...eller det vil si...hva som IKKE blir gjort. For personalet fins ikke kreative!!

Det siste året har ikke ungene gjort noe utover noen få turer i nærområdet, hatt en foreldrekafe, en nissefest (som begynner å bli utslitt etter å ha hatt det samme innholdet de siste 6 åra) samt en avlutningsfest før sommeren. Vi hører støtt og stadig at andre barnehager gjør så mye, og vi kommer med forslag til de ansatt men ingenting skjer. Derfor vil vi nå slå i bordet å få de til å skjønne at vi virkelig forventer at de gjør noe.

 

Jeg vil derfor gjerne ha tips til hva ungene deres gjør i barnehagen deres. Alt fra inneaktiviteter til uteaktiviteter. Vi har et kjempefint uteområde rundt barnehagen vår som vi virkelig ønsker at de ansatte utnytter bedre!

 

Så folkens, kom med tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan jo nevne hva de gjør i bhg til Lillefjert.

 

-På høsten har de en tur ned på torget og kjøper høstens grønnsaker. Disse lager de grønnsakssuppe fra bunnen av, og inviterer foreldrene på høstfest.

 

- Juleforestilling hvior de fremfører sanger, forteller vitser osv. Etterpå er det kaffe for foreldrene. ( gjør noe lignende til påske, bare at da er det påskefrokost.)

 

- Har felles samlingsstunder på tvers av alle avd på huset ( 6 stk) 1 gang i mnd.

 

- Sommerfester på våren- hvor det er en spesiell sermoni for de som skal begynne på skolen.

 

- Påskejakt ute etter egg rett før påske.

 

- Tur i skogen hver uke, hvis det ikke er i skogen tar de en tur i nærmiljøet.

 

- Juleverksted på tvers av avdelingene. ( De har lekegrupper på tvers av avd ellers i året, en fast dag hver uke.) Juleverkstedet avsluttes for "sesongen" med nissefest hvor nissen kommer.

 

De gjør så utrolig mye i barnehagen han går i..... kommer ikke på mer i farta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, varierer litt hvor du bor men sier litt om hvordan det er hos oss.

 

- Begynner høsten med å sanke fra naturen, altså bær, rypejakt eller reinsdyrjakt etc.

 

- Vi har mange festivaler i området og sørger for å få en artist eller tre for å komme å spille for oss pluss at vi da lager konserter selv i nærområdet med egnlagde instrumenter

 

- Vi har prosjektuker der vi har om et bestemt tema (ofte tilpasset lokalmiljøet) som kan omhandle historie, miljøvern, sola, universet (bare fantasien som setter grenser, og at det passer med målet for bhg det året). Da deles gruppen inn i forskjellige prosjekt og så får barna være med å utforme prosjektet innenfor valgt tema. Barna får velg grupper også. Ibegynnelsen synes barna dette er vanskelig, men vi har tre-fire prosjekt i året og barna blir kjempe flinke etterhvert.

 

- fellessamling hver fredag

 

-Framvisning for foreldre ved hvert prosjekt, har også hatt for resten av lokalsamfunnet.

 

- Mye turer i nærmiljø: rundt om i naturen, museum, bibliotek, arbeidsplasser, søppelfylling etc. Vi blir alltid tatt i mot med åpne armer.

 

- Vi har gruppe møte ved hver "termin" der vi prater med ungene om deres forventinger og hva de har lyst å gjøre. Så prøver vi å få til det så best vi kan

 

- Hver jul får vi besøk en gang i uken fra kirka der vi prater om julebudskapet, og solidaritet. I tillegg dra vi til kirka og holder en julekonsert. Vi har luciafest, lager julegaver, sender julekort til familie som bor langt unna (alle barn får sende to kort som de har laget selv), nissefest og julebord (der vi bruker det vi sanket fra naturen på høsten). Mye som skjer i desember!

 

- Vi gjør et stoooort nummer av tv-aksjonen. Der vi forteller ungene hva pengene går til og vi lager ting og middag til foreldre og andre inviterte. Der koster middagen litt penger for de voksne og store søsken, og så gir vi de pengene til tv-aksjonen. Deretter er ungene med i banken å setter inn pengene. De er bare så stolte da. Dette er skikkelig bra!

 

- Vi har et grillsted som vi spiser ved en dag i uka.

 

- Vi besøker kunstnere i nærområdet og lærer litt teknikker fra de.

 

- skidag/akedag

 

-sykkeldag

 

-disko

 

- pysjamasparty

 

- Beach party

 

-olympiske leker (60 meteren, ballkast i bøtte og lengde hopp) alle fikk medalje og diplom

 

- Vi følger med på været, leser av temperatur hver dag, og blir på bakgrunn av dette enige om hva det er lurt å ha på seg i dag.

 

pluss masse, masse mer som jeg ikke kommer på i farten :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...