skorpionfruen Skrevet 6. juli 2009 #1 Skrevet 6. juli 2009 Jeg er så usikker på hva reglene er nå, for har hørt så mye. Må man holde barn hjemme dersom de har øyekatarr? Ser at øynene har begynt å renne så aner at noe kan være på vei. Er det ikke slik nå at legene ikke gir medisin for øyekatarr med en gang, at de vil vente å se an? Ikke det jeg har fri i morgen så har snuppa hjemme men bare lurer på hvordan "smittevernet" rundt dette er om dagen?
Gjest Skrevet 6. juli 2009 #2 Skrevet 6. juli 2009 Min lege gir iallefall medisin med en gang, og så snart det har begynt behandlingen kan de gå i barnehagen ifølge han.
~sjiraff~ Skrevet 6. juli 2009 #3 Skrevet 6. juli 2009 Du må nesten sjekke med barnehagen. Mange henger igjen og sier at man må ha startet behandling før man kan gå i bhg. De som er oppdaterte lar barna komme uten behandling. De oppegående legene venter også med behandling. De fleste øyekatarer går over av seg selv med f.eks saltvannsskylling. Å gi antibiotika på øyekatar er i de aller fleste tilfeller helt unødvendig og med på å gjøre flere bakterier resistente.
❤ mamma til 2 ❤ Skrevet 6. juli 2009 #4 Skrevet 6. juli 2009 sjekk ut denne linken. d kom nye regler i år som legene bør følge. http://www.klikk.no/foreldre/smabarn/article406332.ece
skorpionfruen Skrevet 6. juli 2009 Forfatter #5 Skrevet 6. juli 2009 Takk for svar, skal se det an i morgen så får jeg ringe lengen dersom det er behov. Er ikke helt sikker på om det er det enda, men greit å vite.
Gjest Skrevet 6. juli 2009 #6 Skrevet 6. juli 2009 Er ikke antibiotika vi har fått, men en salve til å ha på øye.
mamma og trollemor Skrevet 6. juli 2009 #8 Skrevet 6. juli 2009 Det er mange barnehager som har "regler" om at man må ha startet behandling før man kan komme i barnehagen, men så er det mange leger som sier man ikke skal behandle men vente og se... Jeg har jobbet i barnehage en del år og det er ikke kult når ungene kommer med øynen fulle av puss for det smitter jo så sinnsykt lett. Fortell en liten unge at den ikke skal klø seg i øynene og ta på alt mulig etterpå. Hatt en del øyekatar som resultat at ungene kommer i barnehagen før de har fått behandling. Så det er sikkert fint å ikke pøse på med antibiotika men da syns jeg man får holde de hjemme til de ikke er smittsomme...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå