Jump to content
Sign in to follow this  
Anonym bruker

Kan hvem som helst privatperson arrangere garasjesalg/loppemarked?

Recommended Posts

Anonym bruker

Må man søke/melde fra noe sted? Må det betales skatt? Det er privat, ikke for et veldedig formål.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Har vært på garasjesalg i nabolaget. Det var noen som skulle flytte og de solgte ting de ikke hadde bruk for lenger. Syns det var et morsomt påfunn :) Tenkte ikke på at de måtte melde fra til noen, men det er kanskje lurt å spørre politiet for sikkerhets skyld.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Du SKAL søke til lensmann/politi, men du får søknaden innviliget, om du ikke ellers har noe utestående med lensmannen, og salget arrangeres på en slik måte at det ikke er fare for trafikk- eller ordensproblemer (er vel neppe aktuell problemstilling på et privatsalg...) Det skal være en ansvarshavende for salget (som skal signere søknaden), som skal være til stede hele tiden, og vedkommende skal være myndig. Det du IKKE har lov til, normalt sett, er å "kunngjøre salget" (altså sette opp plakater....) ut mot offentlig vei, beregnet for biltrafikken (les: et skilt på et gjerde går helt fint, et skilt på en kasse i veikanten/festet til en fotgjengerbro er ikke OK). Noen steder er lensmannskontoret MER opphengt i om dette følges eller ikke (ofte er det kommunen/vegvesenet som legger føringer for interessen til lensmannskontoret her....). Du kan heller ikke ha salget "åpent" før kl 0800 eller etter kl 2200, uten at du har fått spesiell tillatelse til dette, heller ikke kan du ha salg på søndag uten etter spesiell tillatelse (noen steder er dette kurant å få, ofte da med tillatt salgstid kl 1300-2000, andre steder tilnærmet umulig). Ellers skal man følge de anvisningene lensmannskontoret gir, om de i det hele tatt gir noen, da!

 

Du skal også levere "regnskap" for salget etterpå. Dette er IKKE noe avanserte saker, bare tre linjer på et papir med "Solgt for kr...., utgifter iflg vedlegg kr ......(blir vel 0...,), og overskuddd kr....., "dato og signatur. Men lensmannskontoret har arkiveringsplikt for dette, OM det senere skulle bli noen spørsmål, f eks fra skattemyndighetene.

Lensmannskontoret skal ta en "passende avgift" for tillatelsen. Så lenge det er snakk om et privat salg for en dag, hvor ingen varer er innkjøpt til salget, er "passende avgift" her på stedet normalt kr 0,00.

Høyste avgift jeg har hørt om i slike tilfeller var kr 50,00.

 

Salget er skatte- og MVA-fritt så lenge det er snakk om en engangshappening, ikke flere salg etter hverandre i "naturlig sammenheng", varene er vanlig privat innbo som ikke er kjøpt inn med tanke på salget, og totalt salg brutto er under kr 50000. (Og akkurat for å sjekke DEN summen er politiet interessert i "regnskapet"....)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...