Jump to content
Guest

BESTEFORELDRE SOM ØDELEGGER BARNEOPPDRAGELSEN!!!!!

Recommended Posts

Guest

Sønnen min har skjønt det... han er 3 år, og har funnet ut at når mamma sier nei, så kan han bare gå til Bessen og få trøst om han er i nærheten! Dette gjør at han blir MYE mer trassig mot meg igjen,fordi Bessen sier alltid ja, og han vil ikke bry seg noe om meg mer. Og da blir det tull og tøys med middagen, for Bessen gir ham alltid is selv om han ikke spiser noe i det hele tatt, og når han legger seg, så tuller han ekstremt mye da også av og til. Har faktisk måtte holde på fra klokka 7 og helt til halv10 på grunn av at Bessen sitter alltid ved siden av senga når han sover der!

 

Jeg har gitt ham beskjed gang på gang at det skal ikke være sånn, og at han blir helt umulig på grunn av alt det han gir ham lov til som faktisk ikke kan kalles for "besteforeldre-vis". det er ikke noe sånn at han stikker snop til ham hver gang han er her, men han trøster bevisst hvis jeg sier nei, noe som gjør at gutten min ser på meg som den slemme, og derfor ikke vil respektere meg. Uansett om det er stort eller lite... Hvis jeg for eksempel sier at han ikke får se på Disney Channel av en eller aen grunn mens jeg holder på med middagen, så er han fort der med en gang jeg snur ryggen til og skrur på tv'en og tar ham i fanget!

Og for å ikke snakke om hvor sur han blir hvis jeg skruer av da, og kjefter litt på begge (etter MANGE beskjeder om å få av tv'en).....

 

HVORDAN I ALLE DAGER SKAL JEG FÅ HAM TIL Å KUTTE UT MED DET HER???? DET ØDELEGGER ALTFOR MYE NÅR HAN HOLDER PÅ SÅNN!!!!!!!!!!!!

Vurderer faktisk å be ham om å aldri vise seg igjen, for det blir for mange kamper å ta etter de besøkene hans...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Mylian&A.V+tre i magen! :-)

Her ble jeg gang på gang overkjørt av svigermor, som mente datteren vår skulle få lov til alt. Lov til å komme ut av vogna når hun ville, få godteri når hun ville, gjøre akkurat som hun ville generelt, get it..

Det ble en helvetes krangel en gang jeg irrettesatte henne og bestemoren til mannen min ute og sa "Nei, nå ER det nok" - det var skrekkelig flaut for de siden de prøvde å hevde seg over meg mens de snakket med en de kjente.

 

Etter mye bråk som endte ganske dårlig den kvelden forsto de til slutt at de måtte høre på meg. Verste er at jeg egentlig ikke tror de skjønte helt hva jeg mente, at jeg ikke ville ha en ufordragelige trassunge fordi de alltid lot henne gjøre akkurat hva hun ville, var som at de mente at jeg var litt urimelig, for de gikk på nåler i flere måneder etterpå.

 

Det som tilslutt var avgjørende for at familieforholdet skulle være ok var at mannen min begynte å si nei også. Og at han sa nei før meg og var strengere enn meg..

 

Voksne mennesker - som er foreldre selv, slik besteforedlre er burde VITE bedre!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

ja, det er nettop sånn jeg har det også! Men det er bare det at bestefaren her gjør bare slik når jeg er alene... Og derfor blir d ikke nødvendig for samboern min å si nei til han slik som jeg må...

 

Jeg har også gitt beskjed om at jeg gidder ikke å ha sure unger i hus kun fordi han ikke hører etter på hva JEG har bestemt, men som du sier: Det synker rett og slett ikke inn!

 

Blir helt fortvila når det er sånn, samma hva jeg gjør, så gjør han det omvendte...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mylian&A.V+tre i magen! :-)

Hadde rett og slett sagt han ikke får se barnebarnet når det skal være sånn. Makan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tidemann

Å gud som jeg kjenner meg igjen!!!

hvis vi er hos besteforeldrene og (spesielt) datteren min slår seg helt vrang for at vi setter grenser o.l (hun er midt i den verst tenkelige trassalderen,,,så dere skjønner hva det er snakk om her) nå hun "finner" på ting å bli sur for... da setter besteforeldrene himmel og jord i bevegelse for å blidgjøre henne. vi har sagt gang på gang at de skal slutte å gi henne oppmersomhet når hun holder på sånn,men neida,og ungen blir jo bare verre når hun ser at alle ville gjøre henne tillags...sukk!!!!

Kjenner jeg blir forbanna altså!

Vi har sagt det tusen ganger,men vi har ikke kommet noen vei med det overhodet. lurer på om de prøvere å rette opp litt av sin egen dårlige samvittihet for noe de nektet oss da vi var små...begynner nesten å lure...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Tidemann:

det lurer jeg også på faktisk.. Om det er ett eller aent han prøver å gjøre godt igjen gjennom mine unger eller noe... Broderns unger er han ikke lik med, og det irriterer meg sinnsykt også!

 

har sagt det til hm flere ganger at han skal pelle seg ut, men hvis han f.eks står på kjøkkenet da, så setter han seg i stua i stedet!! ?? Herregud, skulle tro at han prøvde å sjefe over meg eller no sånn vettu...

 

Gutten min er jo MIDT i den verste trassaldern, 3 og et halvt år.. Og da blir det ikke noe bedre av at visse folk skjemmer ham ut på den måten der!!

 

Faan, hvordan skal det gå når den neste blir født? Gir ham snop og brus hver dag for at han skal føle seg viktig og verdsatt?? Akkurat på grunn av oppførselen hans så gruer jeg meg litt også til å få en til kjenner jeg.. Eller.. ikke hele tiden, bare når det stormer som verst her. DA gruer jeg meg!

Godt at jeg snart har lappen, sånn at jeg kan stikke av når jeg vet at han er i anmarsj ;-p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Tidemann

Kjenner litt på den jeg også...gutten er syv her i huset,så den er grei ,men hun blir fire i juni og jeg har tenkt mange ganger på hvordan i himmelens navn dette skal gå hvis hun skal holde på sånn når babyen kommer...da blir det jo enda mer kamp om oppmerksomheten...skrekk og gru!

Mens jeg har deg her på tråden:er du fra tysvær??

Jeg har spist tysværpizza engang:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Jepp! Eller, jeg BOR i Tysvær ihvertfall :-)

Tysværpizza? hehe, vært her og spist ? eller var det noe som stod på en meny ? Her i strøket har vi Pizzabakern og Minutten :-p hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tidemann

Det var noe vi fikk servert da jeg gikk påolkehøyskole,men det var EGG på den,så aldri mer tysværpizza,nei...;) hehe!:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

hahaha :D fysjom! så sære er vi ikke her da =P Må være en annen tysvær i fjell-landskapet eller no

*le på seg*

Share this post


Link to post
Share on other sites
*Miziz*  har smilende barn ;-)

Her har du ikke klart å markere deg godt nok fra starten. Vi har veeeeldig bestemte besteforeldre men vi satte foten ned helt fra dag èn og de tørr ikke gjøre noe uten vår tilatelse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dt har jeg faktisk gjort.. .Derfor det er så fortvilende! Jeg har gitt beskjed om at TV og all lyd skal være av under middagen, hvis ikke så blir han forstyrra og bryr seg ikke om middagen. Rett etter jeg har sagt dette, så blir TV'en skrudd på, for stakkaren må da vel få kunne høre på ihvertfall!

Jeg har git beskjed om at hvis gutten tuller og ikke vil legge seg, så hjelper det IHVERTFALL ikke å sitte å dille og godsnakke med ham, men med en gang jeg snur meg vekk, så er han der og trøster !

 

En stund tok han med seg Elias chips og sjokolade midt i ukene, men han sluttet fint med det når jeg protesterte ved å spise opp alt selv...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
*Miziz*  har smilende barn ;-)

Du må følge opp det du sier, så de ikke bare tror at du "foretrekker" det du sier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

harlekinia

Kjenner til problemet så alt for godt, bl.a når dattra var mindre fikk hun bestandig sove på besteforenldrenes rom når hun var der, leggetid var fremmedord og de kunne ikke forstå at det gjorde noe. Vel prøvde å forklare den at det var ett problem når ungen hylskrek i timesvis for at hun måtte legge seg i normal tid på eget rom (noe hun har gjort siden hun var noen mnd gammel). Hun forsto jo ikke hvorfor hun ikke fikk det hjemme når hun kunne det hos "svigers". Det hele kokte over til slutt under en tlf sammtale hvor jeg fikk beskjed om at jeg la meg opp i alt de gjorde med henne når hun var der (har kunn forlangt at legge tid holdes og at hun skulle sove på eget rom) og at de la seg jo ikke opp i hva vi gjorde når hun var hjemme.... Er der mulig, det skulle nå bare mangle da det faktisk er vårt barn!!!

 

Det gikk så langt at selv barnehagen yttret bekymring over at vi kom til å få ett problem når hun ble eldre pga at "svigers" tydlig viste og sa at hun ikke trengte å bry seg om hva andre sa hun skulle gjøre..

 

Tegner samme tegninga med nr 2, og ungene skal underholdes HELE tiden, Hvis de skal passe begge må helst ei av tantene være hjemme den helga slik at begge skal få oppmerksomhet HELE tiden. Når skal de liksom lære at værden ikke bare dreier seg om dem og at av og til er det nødvendig å vente på tur??

 

Har flere ganger vurdert å gi beskjed om at kan de ikke rette seg etter våre rutiner så får ungene være hjemme, men sammtidig så mener jeg at det bør typen gi beskjed om ikke jeg. Har ingen problemer med min mor da hun fint klarer å si nei til ungene samt rette seg etter hva vi sier, min bestemor derimot har jeg hadd noen konflikter med men der har jeg ingen problemer med å si ifra, men hun har heller ikke den formeninga om at hun er den eneste i værden som har rett og alle andre som mener noe annet enn henne er idioter.

 

HMM ble mye surking om egne problemer dette hær, og kan ikke gi deg noe annet råd enn å prøve å sette fokus på at det går ut over ungen osv osv.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

harlekinia:

Forstår godt at du måtte rase fra deg jeg! Har det ikke så langt fra selv, bare det at det er ikke leggetid det går på, det går på å bevisst gjøre det omvendte av hva jeg sier, og dessert FØR middag, og trøst når jeg sier nei osv... Men det er samme prinsippet, og derfor syns jeg du skal få være så sinna å sur som du bare kan! Få det ut :-))

 

Tror nok at han kommer til å roe seg ned nå. Har hatt et par heftige diskusjoner til (eneste som funker er at jeg blir lynforbanna) om dette her, og nå har det gått greit nok.. Håper det fortsetter slik!

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrsMilla

Flink var du!

 

Frekt av besteforeldre å tro at de skal få bestemme hvordan du og mannen din skal oppdra deres barn, det har de faktisk ingenting med!

 

Men barna må lære at i forskjellige hus eksisterer forskjellige regler, hos dere er det slik, hos naboene kanskje annerledes, etc.

 

De fleste besteforeldre har jo vett og skjønner dette, de andre må settes på plass, selv om dette er litt tøft. Men egentlig skulle mannen din ha kommet på banen her, og støttet deg tvert og tatt denne praten med sin mor og bestemor. Du skulle strengt tatt ikke blitt satt i denne situasjonen spesielt lenge...

Share this post


Link to post
Share on other sites
taras

moren min driver å mate hunden min med alt mulig hun vil ha selv om jeg har til og med kjeftet og skreket på henne om å ikke mate hunden. gruer meg til babien kommer. det er som om hun ikke klarer å få det i hodet.. hunden min for guds skyld!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
<3 januar 2012 <3

Jeg har ikke noen andre barn selv enda, bare en hund, som blir utroli borskjemt av "besteforeldrene" sine og jeg gruer meg litt til jeg får barn, fordi jeg tror dette kommer til å bli et problem her i huset!

 

Det virker som om en del besteforeldre mener de har en slags rett til å ha noe å si på barneoppdragelsen til sine barnebarn og at de har rett til å skjemme bort de:) Med hunden min så er det slik at ho får alt mulig slags mat av moren til sambo, grillkjøtt, kaker hva som helst... Jeg har bare måttet si før vi begynner å spise; Dooley får ikke noe slikt! uten noe mer enn det.. Ikke noe hvorfor, ingenting bare at ho får ikke lov.. Hvis det er leking, gnaging hva som helst bare; ho får ikke lov. Skjønner at ikke alltid det funker og at det er en del anderledes med barn fordi de på en annen måte kan snakke tilbake og koble litt tråder på en annen måte enn hunder, men det er noe i det... det er en grunn til at min hund går rett å setter deg ved svigers når vi spiser liksom:)

Det hender jeg får noen kommentarer som; nei, mamman din sa du ikke fikk lov... får ikke lov til noenting du stakkar... Har klart å overse det til nå, men skjer det ofte når jeg får barn da kommer jeg nok til å måtte snakke med bestefreldrene det gjelder om det.. For så lenge jeg ikke mishandler mine barn så kan andre respektere meg nok til å holde seg unna min barneoppdragelse:)

 

Skjønner godt at man blir frustrert for det gjør ting så mye vanskeligere for deg som forelder... Og håper jeg slipper det selv!:)

 

Lykke til;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rose-72

Jeg har gitt opp å "oppdra besteforeldre".

Da jeg var liten var derimot mine foreldre utrolig strenge på snopetider, leggetider o.l. overfor sine egne foreldre, altså mine besteforeldre.

De ble veldig sinte på dem hvis de brøt disse reglene.

Alt dette er plutselig blitt "glemt" nå når de selv er blitt besteforeldre...og de skjemmer dem ut etter alle kunstens regler.

 

Barn lærer derimot veldig raskt at ulike regler gjelder med de forkjellige menneskene de omgåes med. Selvfølgelig vil de av og til prøve å trasse seg til å være lenger oppe, ligge i foreldresengen og spise godteri i ukedagene men prøving av grenser er jo også en naturlig del av utviklingen deres.

Det viktigste jeg kan gjøre der er å være helt klar på egne grenser og regler en har her i huset.

Barna mine skjønner at det ikke nytter å mase om alt mulig hjemme fordi vi rett og slett er klare og tydelige på grensene vi setter for dem.

Hos besteforeldrene er det derimot en annen sak men jeg ser ikke på det som et stort problem for det er jo tross alt ikke så ofte vi er der heller.. Og vil de ha barnebarn som er lenge oppe ved overnatting, maser om snop ol så får de også ta ulempen med det også...(sure barn dagen derpå, hyperaktive av sukker...)

 

Hunden vår vil besteforeldrene også svært gjerne stikke noen "godbiter" til ved middagsbordet. De skjønner ikke at hun ikke har godt av masse bein og fettrester som hun selvfølgelig spiser hvis hun får.

Har derimot fått dem til å forstå at hun kun får et måltid om dagen og at det må skje hjemme. Så når vi er på besøk hos besteforeldrene kan vi heller ta med oss restene til hunden hjem. Dermed kan jeg kaste/ sortere alt det søppelet de ellers ville puttet i henne...

 

Så til alle sammen, stå på, ingen vet bedre enn foreldrene hva som er det beste for sine barn og det viktigste vi kan gjøre er å være tydelige på det :-)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Staark

Jeg må bare spør, og det er ikke meningen å tråkke noen på tærne, men er dere avhengigè av besteforeldrene som barnevakt? Eller bor dere i generasjonsbolig eller noe? Får inntrykk av at besteforeldrene spaserer inn og tar over foreldrerollen?

 

Du i Tysvær; Har du sagt ifra på en skikkelig måte? evt gitt bestefaren konsekvenser (-jada, jeg vet han er en voksen mann)?

Når han slår på tven til barnebarnet, så kan du gå å slå av og faktisk ta ut stikkontakten/gjemme fjernkontrollen?

Låse døren og nekte han å komme inn?

 

Dere som har problem med overnatting, har dere forsøkt og nekte besteforeldre å ha barnet på overnatting (og holdt det?)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
♥ anonym♥

hehe... jeg bor i generasjonsbolig. Når vi er i norge da.

Det er oldemor til barnet som bor i andre enden, og etter jeg ble lei av å kjefte på begge to (for noe som egentlig ikke var gutten sin feil) låser jeg dørene. da går vi bare på besøk når vi vil det, og da gjelder hennes regler.

 

det eneste er at godteri ikke er lov på annet enn lørdagene eller i selskap.

 

hos besteforeldrene er han sjelden, men da har de sine egne regler.

 

og når vi er sammen alle sammen, så prøver de ofte å overkjøre meg, men da tar jeg med gutten å går vekk slik at han kun hører det jeg sier til han, før vi går tilbake og jeg gjentar beskjeden til de voksne.

 

hos svigers er vi sjelden, men da er det mannen som kjefter :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nancy Michaelsen

Noen Besteforeldre ødelegger vanvittig for arbeidende besteforeldre ,for det første, med å at barne barna ikke får samme grenser som hjemme !!!  hjemme hos oss har ikke min mann barn, men er rund som en ball med mine ,datter og barnebarn, jeg sliter med at min mor som da har 3 oldebarn har ALDRI vært å besøkt sin oldemor fordi mannen til min datter mener kun hans famile er verd å besøke, å min datter følger han !!! han vil ikke at de skal  bruke tid på hennes fam...å det resulterer med at jeg mener han er psykopat. min datter mobber meg som mammaen hennes  , hun lyver for sympati ,som hun da får av hans fam. resultatet med mye besjyldninger ,sel om vi har gitt de alt, hjulpet med alt, men snakket til ungene .blitt raultatet at  for å overleve og  ikke dette i kjelleren , kuttet de ut. jeg kjenner ikke datteren min lenger, og dette er denne syke fokusen det er på unger i dag, media ødelgger .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
39 minutter siden, Nancy Michaelsen skrev:

Noen Besteforeldre ødelegger vanvittig for arbeidende besteforeldre ,for det første, med å at barne barna ikke får samme grenser som hjemme !!!  hjemme hos oss har ikke min mann barn, men er rund som en ball med mine ,datter og barnebarn, jeg sliter med at min mor som da har 3 oldebarn har ALDRI vært å besøkt sin oldemor fordi mannen til min datter mener kun hans famile er verd å besøke, å min datter følger han !!! han vil ikke at de skal  bruke tid på hennes fam...å det resulterer med at jeg mener han er psykopat. min datter mobber meg som mammaen hennes  , hun lyver for sympati ,som hun da får av hans fam. resultatet med mye besjyldninger ,sel om vi har gitt de alt, hjulpet med alt, men snakket til ungene .blitt raultatet at  for å overleve og  ikke dette i kjelleren , kuttet de ut. jeg kjenner ikke datteren min lenger, og dette er denne syke fokusen det er på unger i dag, media ødelgger .

Unge i dag. Herregud, tråden er 10 år gammel

Anonymkode: ae24b...2df

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
42 minutter siden, Nancy Michaelsen skrev:

Noen Besteforeldre ødelegger vanvittig for arbeidende besteforeldre ,for det første, med å at barne barna ikke får samme grenser som hjemme !!!  hjemme hos oss har ikke min mann barn, men er rund som en ball med mine ,datter og barnebarn, jeg sliter med at min mor som da har 3 oldebarn har ALDRI vært å besøkt sin oldemor fordi mannen til min datter mener kun hans famile er verd å besøke, å min datter følger han !!! han vil ikke at de skal  bruke tid på hennes fam...å det resulterer med at jeg mener han er psykopat. min datter mobber meg som mammaen hennes  , hun lyver for sympati ,som hun da får av hans fam. resultatet med mye besjyldninger ,sel om vi har gitt de alt, hjulpet med alt, men snakket til ungene .blitt raultatet at  for å overleve og  ikke dette i kjelleren , kuttet de ut. jeg kjenner ikke datteren min lenger, og dette er denne syke fokusen det er på unger i dag, media ødelgger .

Jøss, du fremstår jo som helt gal, i et 11 år gammelt innlegg...

Tror ikke det er media som ødelegger deres forhold altså.

Anonymkode: ab0bb...1dd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
På 13.4.2009 den 23.57, Gjest skrev:

Sønnen min har skjønt det... han er 3 år, og har funnet ut at når mamma sier nei, så kan han bare gå til Bessen og få trøst om han er i nærheten! Dette gjør at han blir MYE mer trassig mot meg igjen,fordi Bessen sier alltid ja, og han vil ikke bry seg noe om meg mer. Og da blir det tull og tøys med middagen, for Bessen gir ham alltid is selv om han ikke spiser noe i det hele tatt, og når han legger seg, så tuller han ekstremt mye da også av og til. Har faktisk måtte holde på fra klokka 7 og helt til halv10 på grunn av at Bessen sitter alltid ved siden av senga når han sover der!

 

Jeg har gitt ham beskjed gang på gang at det skal ikke være sånn, og at han blir helt umulig på grunn av alt det han gir ham lov til som faktisk ikke kan kalles for "besteforeldre-vis". det er ikke noe sånn at han stikker snop til ham hver gang han er her, men han trøster bevisst hvis jeg sier nei, noe som gjør at gutten min ser på meg som den slemme, og derfor ikke vil respektere meg. Uansett om det er stort eller lite... Hvis jeg for eksempel sier at han ikke får se på Disney Channel av en eller aen grunn mens jeg holder på med middagen, så er han fort der med en gang jeg snur ryggen til og skrur på tv'en og tar ham i fanget!

Og for å ikke snakke om hvor sur han blir hvis jeg skruer av da, og kjefter litt på begge (etter MANGE beskjeder om å få av tv'en).....

 

HVORDAN I ALLE DAGER SKAL JEG FÅ HAM TIL Å KUTTE UT MED DET HER???? DET ØDELEGGER ALTFOR MYE NÅR HAN HOLDER PÅ SÅNN!!!!!!!!!!!!

Vurderer faktisk å be ham om å aldri vise seg igjen, for det blir for mange kamper å ta etter de besøkene hans...

Kanskje du burde endre på din tilnærming til barnet og bli bedre på å FORSTÅ barnet. Du kan ikke endre på andre enn deg selv. Høres ut som at du avviser barnet ditt veldig mye, istedenfor å anerkjenne han og møte han på en god måte.

Høres ut som bestefar møter han på en god og omsorgsfull måte ❤️ 

Anonymkode: 334c9...ee7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...