Gå til innhold

Nyttige tips om ting og tang


norkefrøken

Anbefalte innlegg

Hei jenter! For de fleste av oss nærmer det seg raskt nå.. Alle er vel i gang med å bygge "rede" for å gjøre alt klart til babyen kommer. Tenkte vi kunne utveksle gode tips hva angår eks. babyutstyr. Man kan jo kjøpe ALT til babyen og det er ofte dyrt (og unødvendig?). Er det noen som har erfaringer med ting som absolutt (ikke) trengs? Forslag til hvor man får kjøpt utstyr billig eks? Hvor man kan få ting gratis?

 

Har to tips så langt:

 

- På barnas hus kommer det tilbud på bilsete 0-13 kg om noen få uker. Vet ikke hvilket da mannen i butikken ikke var så villig til å gi informasjon. Tror ikke det er maxi cosi da de nekter butikkene å selge med rabatt.

 

- På Finn.no får man kjøpt mye bra og billig! Har alltid vært litt skeptisk, men etter en "miljødebatt" med meg selv har jeg funnet ut at det slett ikke er så dumt. Det meste kan jo vaskes! De aller fleste stoffdeler til vogner kan faktisk puttes i maskin (må av og til litt demontering til). Vi har selv kjøpt seng med madrass. Med en billig overmadrass fra IKEA blir madrassdelen nærmest babyen helt ny! (Viktig at madrassen ikke har blitt lagret i garasjer, i kjeller eller utendørs pga fare for mugg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi er også opptatt av miljøet. Det eneste vi har kjøpt nytt er stellebord. Ellers har vi fått en seng som vi har malt, kjøpt brukt bilsete (av folk vi kjenner), brukt vogn fra finn.no samt babygym og vippestol.

Jeg opplever at mange venner er veldig service-innstilte og ønsker å låne oss ting fra deres egne barn. Vi har takket nei til endel slike tilbud for det blikr så dumt om man skulle komme til å ødelegge noe. men folk er jo ille snille da :o)

 

Vi erfarer at familien ønsker å kjøpe fødselsgave til vår jente. Da har vi ønsket oss saueskinn og uro. Det er sånt som man ikke MÅÅÅ ha klart til rett etter fødselen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tøybleier er kjempe kjekt, å mye mindre arbeid enn man tror. Det kan også kjøpes brukt både på tettinntil.no og finn.no.

Ellers så har bleieboden.no en helt utorlig god service.

 

Men babyen bør ha en helt ny madrass!

 

Brukt madrass fra andre enn søsken

Det er en studie fra Skottland som viser at krybbedød-risikoen er tre-doblet dersom barnet bruker en brukt madrass, eller 8-doblet dersom barnet har fått en brukt madrass fra en annen familie. Likefullt er denne risikoen relativt sett veldig liten!

Det er enda mindre risiko risiko i å bruke en madrass om igjen dersom den er brukt av bare ett søsken og den ikke er slitt, myk eller skitten! Da trenger man ikke ny madrass!

Vi anbefaler at man vurderer ny madrass dersom man arver madrasser fra andre utenom familien eller hvis madrassen er blitt myk og slitt.

Landsforeningen uventet barnedød har ikke gått ut med anbefalinger som retter seg mot en spesiell type madrasser; vi har ikke grunnlag for å hevde at fjærmadrasser er bedre enn skumgummi eller omvendt.

 

Minimal risiko!

Det er imidlertid ikke madrassen som er årsak til at noen barn dør i krybbedød. Andre risikofaktorer er av større betydning for spedbarna; mageleie, overoppheting, røykfritt miljø, uforsvarlig samsoving, å sove på eget rom, soving på sofa o.l.. Dersom slike risikofaktorer er til stede er det også mer farlig å bruke gamle, slitte madrasser da flere risikofaktorer samvirker og forsterker risikoen.

Det viktigste er å skape et trygt og godt sovemiljø for barnet. Se brosjyren Trygt sovemiljø!

 

http://www.sids.no/oslo/lub.nsf/id/39AE5368A39455F1C125719C003DCC5F?OpenDocument

 

(Man gjør som man vil, å ser ann risikoen selv, men syns ikke man bør oppfordre andre til å gå bort fra anbefalingene til lub.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...