Gå til innhold

flytte - hva skjer med barnehageplassen?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi har barnehageplass i den bydelen vi bor i. Som jeg har skjønt det beholder vi den plassen om vi flytter til en annen bydel i Oslo. Men hva skjer om vi flytter til Bærum eller Oppegård, havner vi bakerst i køen da?

 

Noen som kan noe om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg tror dere mister barnehageplassen i Oslo om dere flytter ut av kommunen. (Kan sikkert beholde den ut året?)

 

I ny kommune må dere søke på vanlig måte (og havner vel nødvendigvis bakerst i køen ja :( ). Barnehageplasser overføres ikke mellom kommunene, du har ikke prioritet et nytt sted fordi om du har plass et annet sted (utenom mellom bydelene i Oslo kommune, som du selv nevner).

 

Faktisk en greie som gjør flytting ganske tungvint det der...

 

Lykke til - håper ikke barnehageplass gjør flyttingen vanskelig!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere flytter ut av kommunene må du huske å si opp bhg plassen i god tid, slik at du slipper å betale på den i oslo mens du har barn i en annen bhg eller dagmamma.

Vet ikke hvor lang oppsigelsestiden er, men det får du greie på i barnehagen.

 

Er jo mulig du kan bruke bhg plassen selv om du ikke bor i oslo, men alikevel kan bruke den pga jobb i nærheten av den gamle?

 

Du stiller nok bakerst i køen når du flytter til ny kommune, hvis ikke du hadde søkt til hoveopptaket da, der vil jeg tro alle stiller på lik linje

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi undersøkte dette da vi vurderte å flytte til Bærum. Fikk beskjed om at hvis vi flyttet før august så fikk vi beholde plassen i Oslo frem til hovedopptaket i august og hvis vi flyttet etter august så kunne vi beholde den ut året. Dette er en privat barnehage.

 

Problemet i Bærum var at søknadsfristen der allerede hadde vært. Vi bestemte oss derfor for å bli boende i Oslo for å ikke risikere å sitte uten barnehageplass fra høsten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommunal barnehageplass i Oslo kan beholdes 3 mnd etter at man har flyttet. Vi planlegger å flytte ut av Oslo om 2-3 år og da må vi nødvendigvis søke plass i ny kommune i hovedopptaket så man vet på forhånd. Stiller store krav til planlegging av flyttingen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Huff, komplisert dette. Vet jo at feks Oppegård skal ha bra barnehagdekking, men om vi flytter til Kolboten kan jeg altså risikere å stå uten barnehageplass.

 

Takk for tips, skjønner nå at dette med flytting må planlegges nøye/lenge. Søknadsfristen til hovedopptaket er jo 1.mars, er det ikke? Og man kan vel neppe søke uten å ha adresse i kommunen?

Eller man må kjøpe hus før mars, og så ha overtakelse om sommeren.

 

Ikke helt enkelt altså. Håper vi finner noe passende i Oslo som ikke er alt for dyrt, for da slipper vi alt dette styret.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I noen kommuner kan man søke plass selv om man ikke bor der, men at man må vise til folkeregisteret og dokumentere at man har flyttet til kommunen før plassen tas i bruk. Men det krevet mye planlegging ja... :o(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det er ikke gøy å miste plassen fordi man flytter fra en kommune til en annen :( Vi flytter fra Oslo til Bærum til sommeren, og mister plassen vår i Oslo. For kommunale barnehager gjelder 1 mnds oppsigelse da - helt sykt... Og i ny kommune stiller man bakerst i køen :((

 

NB: fristen for hovedopptak i Bærum kommune er 1. februar!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...