Jump to content

Hva gjør ungene deres nå?


vann123

Recommended Posts

vann123

Tror vi har en ganske gjenomsnittsbaby - nå er han 8 mnd og setter seg opp selv, krabber/åler seg fremover og rundt, snur rundt fra rygg til mage, og har reist seg opp i badekaret et par ganger, og reiser seg opp langs oss hvis vi ligger på gulvet med ham. Han krabber ikke bort til bord og reiser seg opp enda - men tror ikke det er lenge til.

 

Ingen tenner enda - har fått prøve å spise skive med leverpostei, men nå er han syk igjen, så da går det mest i morsmelk. Han har vært syk i nesten en måned nå, tett i nesa, hoster, surkler i brystet, og en del feber. Utrolig frustrerende å se stakkars liten som ikke skjønner hva som foregår og som bare må tåle det!

 

Ingen morsmelkerstatning til "småen" (var 10,8 kg og 74,5 på 8 mnd kontroll, så er vel strengt tatt ikke så liten...), han får grøt, middag, frukt og morsmelk. Vann til middagen. Jeg (mor) er tilbake i jobb, så det er far som er hjemme, sånn har det vært i tre måneder nå, jeg pumper meg på jobb og tar melk med hjem hver dag.

 

Rytme på dagen er vel noe sånt som dette (har jeg hørt :-) ):

ca 06.30: pupp

ca 09.00: halvtimes lur

ca 10.00: grøt og melk

ca 12.30: sove så lenge som mulig - fra en halvtime til to og en halvtime

ca 14.00: middag og vann

ca 17.00: pupp, mor har kommet hjem fra jobb

ca 17.30: halvtimes lur

ca 19.00: grøt og pupp

ca 20.00: mer pupp og sove

omtrent midnatt: mer pupp og sove igjen

omtrent 02.30: mer pupp og sove sammen med mor resten av natten

omtrent 04.30: mer pupp og sove sammen med mor mens man vrir seg og sparker

 

Ikke veldig god rutine på måltiden enda - spesielt ikke om natten - men satser på at vi klarer å rette dette nå i løpet av de neste to månedene - da er permisjonen nemlig ferdig.

 

Vi har fått barnehageplass - begynner tilvenning i januar.

 

Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Er du virkelig opp 3 ganger om natta for amming enda?? Du burde legge han på eget rom... da våkner han nok ikke mer, for da kjenner han ikke lukta av deg. Vi la gutten vår på eget rom da han var 4 mnd (for jeg måtte opp med puppen 2 ganger og var DRIT lei det) og da sov han 13 timer i strekk, heeele natta. :o)

 

Tror nok dere får en tann nå snart, var sånn her slik du beskriver, med feber og tett nese å sånn.. og etter 4 uker kom første tann :o)

Vår 3. tann er på vei nå, og sliter med sutring og rennende nese IGJEN!

 

Gutten her er 7 1/2 mnd og han skyver seg kun bakover når han ligger på magen. Verken setter seg opp eller sitter alene enda.

Spiser grøt, middag, frukt, brødskive, morsmelk og erstatning. 6 måltider om dagen. Ca 2-3 timer søvn på dagtid, og sover 12 timer om natta.

Link to post
Share on other sites
Noah 08.

Er litt moro å se om gutten min holder følge da han er født 2 md for tidlig...er 7.5 md nå.. han verken sitter selv elr krabber,men leker mye på gulvet,både rygg & mage å snur seg rundt..åler seg litt rundt på magen.

Tygger på alle leker å sutrer endel nå...+ litt surkling å tett...d er vel første tann på vei..

 

Legger seg ca 20 å sover stort sett hele natta(10-12 timer) d har han gjort i 2 md nå.. hvis han våkner får han bare smokken evt. litt vann.

Har 5 måltider om dagen grøt,frukt,erstatning å vann. Å sover 3-4 timer.

Link to post
Share on other sites
Guest Kjeksmonsteret

Hei =)

 

Vår gutt krabber,har fått to tenner, snur seg alle veier og han kan sitte selv..Men han reiser seg ikke opp selv, vi må sette han ned på rompa :)

Dagen hans ser slik ut:

 

06- 06.30: Pupp og står opp.

07.00: Brød, yoghurt, vann

07.30: Morgenstell

08.00: Sove

08.45: Våkner, skal ha pupp

10.00: Grøt, vann og dessert(på glass), d-dråper

10.30: Trille tur og sove i vogna

13.30: Våkner, skal ha pupp

14.00: Middagsglass, sviske og vann

14.45: Sove

16.00: Våkner, skal ha pupp

18.00: Grøt, vann og frukt

18.30: Kveldsstell

19.00: Pupp og natta :)

 

Han har bestandig ammet masse på dagen og masse på natten. Etter at vi begynte med fire faste måltider hver dag så ammer han bare fem ganger om dagen, og ikke fullt så lenge hver gang. På fredag begynte vi med nattavvenning siden han kunne amme opptill 11 ganger på natta!!! I natt er første gangen han sover inne på rommet sitt, er spent på hvordan det går. Håper han sover bedre der inne, siden han sover som en stein helt til vi går og legger oss...

 

Veide han her om dagen, da var han over ti kilo, så han har det godt =)

 

Link to post
Share on other sites
vann123

Nå har vi flyttet ham på eget rom igjen, i natt spiste han klokken halv ett (da gikk vi og la oss9 og så igjen klokken 5. Og han sov i senga si hele tiden, vi bar ham tilbake i sengen etter at han hadde spist.

 

I går reiste han seg faktisk opp i senga selv! Far fortalte det da jeg kom hjem, og han prøver å reise seg opp etter alt mulig annet også, men det er fryktelig vanskelig, han kommer seg neeesten opp, og så gir han opp og setter seg ned igjen på kne. Men senga var nok lettere å reise seg i siden den har sprinkler som er fine å dra seg opp etter...

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Anonym bruker

Snuppa er 8 mnd

Hun kommer seg bakover og i sirkel.

håper hun begynner å krype snart/åle ser bortover, hun er litt utålmodig på gulvet for tiden. Ingen tenner enda.

 

Hun spiser:

Pupp 10 våkner

Pupp 13 sover

halvt middagsglass 16 og pupp sover

Pupp 18.30

Stor porsjon grøt 20.00

Pupp 21.00 legger seg

 

Ser dere gir mye mere fast føde enn meg.

 

Og våkner OFTE iløpet av natta.

Link to post
Share on other sites

Annonse

gladmy

8 mnd og to uker er vår lille gutt.

 

Våre rutiner:

I seng kl:20.00(Sover natten igjennom)

Våkener rundt 7.00-08.00-litt forskjellig.

Pupp og så rett på potten.(stell)

08.30 Grøt og vann

Lek og kos

Pupp 10.00 og mini søvn 30 min

Lek og kos

Grøt 11.30 og vann

Rett på potten og stell

Tur mellom 12 og 13.00.

Sover 2-3 timer.

Pupp

Grøt og vann 16.00 tiden

Potte og stell

Pupp i 18.00

Grøt 19.15

Potte og natta med pupp 20.00

 

Han har fått tre tenner. Verken krapper eller reiser seg.Er godt fornøgd med å ligge på magen og ryggen og snu seg rundt. Liker egentlig best å sitte.

Virker ut som han har det veldig bra.

Mammen gruer seg bare til å begynne på jobb igjen.Hvordan i all verden skal det gå med amming da.Begynner om en og en halv måned..

 

Link to post
Share on other sites
vann123

Pumping fungerer fint hos oss, jeg har vært i jobb i fire mnd nå, fra litt før småen var 5 mnd gammel, ammer fremdeles, har aldri fått mme (litt stolt av at vi har klart det :-) ) Nå er han 9 mnd om en uke.

Link to post
Share on other sites
vimsan

Lilli blir 9 mnd 10. januar. Hun har nå 4 tenner, kan sitte og hun drar seg frem mens hun sitter i spagaten i stedet for å krabbe. Hun kan stå med hjelp og tar noen få skritt med hjelp. Hun peker på alt mulig, lager klikkelyder med tunga og prumpelyder med munnen og hun kan vinke, og sa pappa to ganger på nyttårsaftenen, men mest sannsynlig at det var tilfeldig selv om pappaen er sikker på at det var bevisst:-)

 

Store jenta var 76 cm og 9,3 kg på 8 mnd kontrollen, så hun er fortsatt lang og tynn og bruker 80-86 i klær:-)

 

Maten er grøt, frukt og pupp til faste tider. Hun drikker vann av glass, for hun skjønner ikke hvorgan drikke av tutekopp eller flaske. Hun sov hele natten fra hun var 4 mnd.

 

Jeg begynte å jobbe igjen 10. desember og det går veldig fint og jeg har ammefri 1/2 time om morgenen og 1/2 time på ettermiddagen. Hun sover 2 ganger om dagen til faste tider og sover ca 1 1/2 time begge gangene og hun er i seng klokken 20.00 og oppe igjen mellom 07.00 og 08.00 om morgenen.

Link to post
Share on other sites
line-82

Lillesnuppa vår fikk to tenner da hun var 5 mnd, og har ikke sett noe mer til flere tenner siden. Kommer nok flere snart tenker jeg.

Hun sitter nå alene, drar seg raskt fremover,bakover og i ring, klatrer over ting, drar seg opp på bena og lager selv fart i vippestolen:) Skravler masse om dagen!Leker selvstendig i lange perioder på dagen.

 

Dette spiser hun:

Frokost: 1/2 porsjon grøt og 180 ml mme

Lunsj: 1 brødskive og 120 ml mme

Mellommåltid: 1 frukt/fruktpure

Middag: 1/2 middagsglass 8 mnd og 120 ml mme

Kveldsmat: 1 porsjon grøt og 150 ml mme.

Drikker vann mellom hvert måltid og når hun har sovet.

 

Hun legges klokka sju og sover til sju neste morgen uten nattmåltid.Sover ikke på eget rom fordi hun har en storesøster som bare er 14 mnd eldre, og hun sliter med nattskrekk som gjør at hun vræler et par ganger i løpet av kvelden, noe vi vil skåne minstemann for;)

 

Har fått bhg plass fra slutten av januar, så vi begynner tilvenning da med korte dager.Skal gå i samme avd som storesøster på snart 2 år, så hun er kjempeheldig som har den ekstra tryggheten i starten:)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
elise08

jenta mi bli 9 mnd den 14 nå. hun begynte å krype på 5 mnd reiste seg å går rundt bordet på 7 mnd .venter fortsatt på at hun skal gå uten å holde seg. nå gjør hun mye.reiser seg opp å ned,går fra bord til sofa.hun krabber spiser brødskiver,digger spaghettie.sier hei hadet mamma pappa å tante.å selvfølgeli nei ordet;) hun kan gå etter en gå bil,men mest på tå spissene.hun ler å viser sinne når hun ikke får viljen sin. måltidene er ;

08.00 flaske

10.00 grøt

12.30 frukt

15.00 middag

17.00 flaske

19.00grøt

20.30 flaske pussing av 8 tenner

21 leggetid

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Mamma-mei 240408

Utrolig artig å høre hvor store variasjoner som er blandt de små.

Jenta vår ble født 28. April og har fått 6 tenner. Hun sitter stødig selv (fra ca 8,5 mnd), setter seg opp, ruller rundt i alle retninger, åler seg frem og skyver seg tilbake. Hun kan ikke krype (enda) ! Håper det kommer for hun er også veldig utålmodig på gulvet og vil gjerne få opp farta ! Hun står med støtte og elsker å få gå når vi holder henne.. da går beina som trommestikker fremad marsj !!

Tror hun har ligget litt på den late siden og er ikke raskest i sin klasse.. Men alt er vell normalt i denne fasen. Hun vinker,viser hvor stor hun er og imiterer lyder og ord ! Hun har sovet fra 19:00 - 07:00 siden hun var bare 4 mnd gammel (fikk mme kl 23 frem til hun var ca 6 mnd og sov rundt resten av natta) ! Kun når hun er syk er det endel nattevåk ! Men da får hun smokk & vann. Har vært masse syk i vinter med forkjølelse, feber og oppkast.. og hele 6 nye tenner på rappen .. phewi !! Siste veiing på stasjonen i januar (8,5 mnd) var hun ca 7 kg (etter en mnd med masse sykdom og lite mat).. Hun er lang og tynn og jeg håper vekten viser opp ved neste veiing..

 

Vår døgn rytme er sånn:

 

07:00 Våkner - morgenstell

08:00 Grøt og melk/vann blandet med "litt" eplejuice i drikke-kopp

09:30 Sove ca 1 time

12:00 Lunsj, Frukt yoghurt, banan og vann el grøt el skive (leverpåstei)

13:30 MME på flaske og Sove ca 1-2 timer

16:00 Middag - middagsglass

17:30 Grøt og vann

18:30 Bad (noen kvelder) og kveldstell

19:00 MME på flaske og Sove for natten

 

Har fått barnehageplass fra 1. April og er spent på tilvenning. Storesøster går i samme barnehage og det er litt betryggende for minsten sin del ;0))

 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Annonse

line-82

Nå er jenta vår oppe og går med gåvogn, hun krabber i rekordfart, kan si Hei, Katt, Mamma, Pappa og mjau.Hun hermer ord vi sier, og gjør alt som storesøster på 2 år gjør:)

Hun går nå i barnehage, og det går kjempebra, hun blir tatt godt vare på, og hun stortrives:)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...