Jump to content
Sign in to follow this  
mommy3

Babyen min smiler ikke...Og er litt "rar"...

Recommended Posts

mommy3

Ok, jeg er nå trebarnsmor, så dette burde ikke bekymre meg. Men jeg synes det er litt rart at babyen, som er 5 uker gammel i dag, ikke har begynt å smile enda. Det er akkurat som om hun er litt fjern og fortsatt veldig i sin egen verden... Hun er så lite interessert i å se på mennesker - bare lys. Har ikke sett henne smile annet enn i søvnen.

 

Føler at noe er galt... Får ikke satt fingeren på hva alt det (muligens) kan bety...

 

Er det noen som kjenner seg igjen? Skal på seksukerskontroll i neste uke, men tipper legen ikke kommer til å skjønne (eller bruke tid på å skjønne) meg helt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Sniker meg innom en tur, jeg - selv om jeg ikke hører til her.

 

Min førstefødte smilte ikke skikkelig før han var seks uker gammel. Da hadde vi ventet på det smilet ei stund! Han har vist seg å være en høyst normal unge. Han har veldig gode sosiale evner, i tillegg til at han er veldig dyktig på skolen - leste før han var fire osv.

 

Skriver dette for å poengtere at et sent smil ikke trenger å bety at noe er galt i det hele tatt! :)

 

MEN: En mors bekymring skal alltid tas på alvor. Hvis du kjenner på at det er vanskelig å oppnå blikkontakt osv bør de ta deg veldig på alvor, synes jeg. Håper du får oppleve det ved din helsestasjon.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
shari_z

Min er også veldig glad i å se på lys. Hun har smilt 5-6 ganger nå i de siste dagene, men jeg får heller ikke så mye kontakt med henne. Men nå husker jeg ikke hvor mye kontakt jeg fikk med den første i denne alderen - det er jo over 7 år siden. Men det jeg husker veldig godt er at det første smilet med henne kom i 7 ukers alderen. Og som anonym sier, hun er veldig sosial nå.

 

Jeg aner ikke dette med babyer, men er du bekymret, så må du bare si fra til dem på en måte at de tar deg på alvor når du er på 6-ukerskontroll neste uke.

 

Min er forresten 6 uker i morgen. (Men jeg tror du husker det, ikke sant? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Undrende85

Dette er helt vanlig!

 

Jeg fikk vite av en venn at optikeren hennes sa barn ikke kan feste blikket før de er minst 6 uker, ikke skikkelig, så mange babyer gidder bare ikke prøve før den tid.

 

Smil kommer også saktere for noen enn for andre.

 

Akkurat disse tingene har jeg også reagert på hos oss, men nå er hun over 6 uker (på fredag var hun det), og det blir sakte bedre. Blant annet fikk hun plutselig litt blikkontakt med oss, og det har blitt bedre og bedre for hver dag! Merkbart!

 

Plutselig skjer det bare. Men du trenger ikke bekymre deg altså. Spør legen om når man kan si at det er å være sent utviklet, så får du nok vite at det er lenge igjen til dette er uvanlig :)

 

Det er best å spørre legen så får man svar man kan stole på!

Share this post


Link to post
Share on other sites
07 +08:) +10:-)

Min gutt er fem uker og har heller ikke smilt enda (utenom i søvne), leste en plass at gj,snittlig kommer første smil ca 44-45 uker etter befruktning. om det stemmer så er det ikke så lenge til det kommer her siden han kom to uker før termin. Min første jente kom to uker etter termin og ho smilte akkurat tre uker gammel, så med ho stemte den teorien:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
gronas

Min lille gutt som vart født 1.okt, altså 3 og ei halv uke før terminen, fikk æ ik øyekontakt og et smil hos før akkurat den dagen han va 8uke... Va så rart. For akkurat den dagen vart han en helt anna gutt. Fra den dagen har æ berre blitt mere og mere kjent me han:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...