Gå til innhold

Hvordan står det til med mai-babyene deres nå? :-)


Tredjemann på vei :D

Anbefalte innlegg

Vesla her ble 5 mnd igår og har de siste par ukene greid å krype rundt, og den siste uken er hun blitt så ivrig når hun ligger på magen at hun spretter opp med strake armer og dytter seg bakover! :-)

Også hun som var sååå utålmodig i mageleie tidligere da... Hun har hatt KISS-symptomer, men har vært til behandling hos manuellterapeut noen ganger og ser ut som en blitt helt bra igjen!

 

Hun har også lenge vært kjempeflink til å bruke hendene sine og er veldig ivrig på å øve seg på å sette i smokken selv, hehe:-)

 

Vi har lenge slitt med å få til rolige måltider, og fant etterhvert ut at det skyldtes at hun rett og slett var lei av melk, eller lei av å drikke seg mett på bare melk. Så nå er vi oppe i 3 måltider med fast føde og ett melkemåltid (men da vil hun ikke ha særlig mye, så blir vel så vi må prøve med litt frukt snart også...)

Hun får ei stor flaske melk med 3 ts grøtpulver i til frokost (for da er hun så sulten at hun ikke har tålmodighet til å spise av skje), middagsglass og melk til lunsj, melkeflaske rundt kl.15 og melk og ei skål grøt til kvelds. (Bytter om på de mellomste måltidene av og til da.)

 

På dagen sover hun tre dupper i vogna, ca.9, 13 og 16 og legger seg for natten mellom 19-19.30.

Men siste mnd har hun vært veldig urolig på nettene, så jeg er temmelig trøtt og sliten for tiden... Håper det går seg til snart...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

her går det vel stortsett veldig bra..;)

 

mini er ikke like flink som din da.. han er ike i nærheten av å krype enda.. men han snur seg fra mage til rygg og rygg til mage. og når han ligger på magen så skubber han seg bakover. ligger ikke i ro lenger.;)

 

han er også veldig flink til å bruke hendene.. plukker opp alt mulig osv... alt går i munnen..hehe

 

han legger seg stortsett fint på kvelden men han våkner OFTE.. men men.. sovner stortsett fort igjen. han er akkurat som søsteren var...

 

har begynt så smått å gi han litt grøt men han spiser bare et par skjeer før det er nok. så er mest pupp det går i her enda...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det kjempe bra, vi har fått inn gode rutiner som fungerer for oss.

Jr er nå snart 6 mnd.

Han ligger mye på magen å leker, ruller rundt og det har han funnet ut att han kan komme seg bortover på. Han blir sinna om han ikke kommer seg noe sted etter storesøster og elsker å leke med henne.

Han strekker ut armene på straka når han ligger og han har tendenser til å dra beina oppunder seg.

 

Veldig til å "prate", elsker å høre stemmen sin.

 

Når det gjelder mat har vi velling på morgenen, grøt til lunch, middag (hjemmalget),grøt og så til slutt velling på kvelden igjen. Han er ett lita matmonster.

 

Vi våkner kl 04 og vill ha mat (noe vi prøver å venne av med) såt opp rundt 07. Han sover igjen fra 09 til 11-12 tiden og kanskje han tar en dupp rundt 15 tiden, emn ikke hver dag. Så legger han seg for kvelden mellom 18 & 19 tiden.

 

Vi er mye ute å går turer er på åpen bhg på babysang og så er vi på babysvømming en gang i uken.

 

Stor koser oss sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det litt stopp i utviklingen syntes jeg. Han blir 5 mnd. 31 oktober, og kan fremdeles ikke snu seg fra rygg til mage. Han har vært treg med å holde hodet, og er litt "potetsekk" i kroppen enda. Står dårlig på bena sine også. Men han er veldig nyskjerrig. det har han vært lenge. Strekkes seg godt etter ting, prøver å sette inn sutten selv, strekker seg etter oss når vi kommer bort til han, blir overlykkelig når tåta kommer forann han. Også prater han enormt mye, og hyler av fryd og ler masse.

Han sover lite på dagtid, men er god på å sove om natta. Får for det meste mme hele dagen, men på kvelden får han grøt i tillegg. Han sover fra 19.00 til 07.00 (som regel). men våkner om han mister smokken.Skal til HS 5 november, skal da høre om de mener han henger etter med forskjellige ting. Men barn er jo forskjellige uansett...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå går det veldig bra. Hadde en kolikkperiode de tre første månedene, og da sov ikke Oliver på dagen i det hele tatt. Han sov heldigvis på natten, med et par matpauser i løpet av natten. Men han har alltid skjønt at natt er natt, og nå sover han hele natten gjennom. Gjerne fra 19-19:30 til 5-6 på mårran. På dagen nå, så sover han vel minimum to timer, gjerne en tre-fire timer i vogna ute. Spesielt etter vi har trent (vi har oppfølging av fysioterapeut).

Han henger litt etter med det å ligge på magen, enn hvor mye vi har trent. Jeg vet ikke helt om det er syn som stopper eller om det bare er at han har hatt låsninger i både nakke og rygg og ikke fått trent opp etter det har vært fikset ennå. Men han er supersterk i magen følger veldig med når han drar seg selv opp fra liggende til sittende stilling. Han er veldig stødig på bena egentlig, ser litt ut som shaky stevens av og til, men mer kan jeg vel ikke forvente:P

Han har skjønt hvordan han skal rulle fra rygg til mage, men er ikke helt sterk nok enda:)

Vi begynte med grøt for en god stund siden, på flaske. Det gikk for treigt med skje. Men så prøvde vi oss frem med litt pureer og da kom grøten også. Han må være noe opplagt og våken for å gidde. Og grønnsakspurren til Nestle er for tjukk i konsistens enda.

Jo, og så er føttene og tærne spennende underholdning for han. De fant han for godt over en måned siden:)

 

Alle er selvfølgelig forskjellig, men det er deilig å ha en baby som er "vanlig2 og som ikke skriker sånn som før. Og sover på dagen nå:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

lillegutt ble 5 mnd i går.

 

han skravler i ett sett, griper etter ting og putter alt i munnen trur det snart kommer noen tenner.han har fått en bestekompis i en diger bamse han har fått.

han snur seg av og til men trur ikke han helt har skjønt hva som skjer når han har snudd seg.

krabbe gjør han ikke men han klarer på en eller anna måte å flytte litt på seg alikevel.

 

han er fortsatt veldig glad i melk men får et 1 til 2 ganger om dagen 50/50 med grøt og melk

 

om natta sovern nå ca 10 timer våkner som regel klokka 7 får mat er våken en times tid og sover fra 1 time til 4 timer så er han våken i 2 til 3 timer før han slokner igjen .

den siste mnd har han liggi å ynka seg i søvne om natta men han våkner ikke .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Junior har den siste tiden fått smake på diverse frukt og grønnsaker og spiser ivrig noen skjeer hver dag + litt grøt før legginga på kvelden. Men ellers er det bare mm som teller (og poden er allerede 11 kg på mm!! Ganske utrolig, men følger pappans gener da). Siden han er så stor er han treg med å snu på seg (fra rygg til mage), men har denne uka begynt å legge bena til siden så skjer nok noe om ikke så lenge. Han har snudd seg fra mage til rygg så det er lettere for ham :) Men han er veldig sterk i rygg og nakke og vil stadig opp å se! Og sitter fint med litt hjelp av oss da. Ellers aker han seg rundt i ring på mageleie og flytter seg fint bakover. Han fikk sin første tann for en uke siden, og han skjønner ikke helt hva dette er og utforsker stadig ved å klø seg i munnen og dytte alle biteringene i munnen. Han griper fint (nå flytter han faktisk babygymmen selv og "spiser" på bena.... Moro at de lærer dette på egen hånd og med så stor fremgang! Men vi må vel nyte litt at de ikke stikker av helt enda, er jo en morsom tid å se hvor mye de lærer fra dag til dag!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skjer det mye i super fart:) Han har begynt å si "dadadadada" så arti med babling:) jeg sier nå myye mamma til han.. hehe.. Han snurrer seg rundt og har begynt å prøve å åle seg fremover.. Ellers så har han nå plutselig blitt glad i grøt og fruktmos:) Har helt kutta ut velling på flaske.. han godtar skjea nå:)

Han er 5mnd! :) Så nå spiser han grøt til frokost, fruktmos pluss melk til lunsj.. melk til middag og grøt til kvelds.. Når han blir 6mnd innfører vi nok middagsglass vill jeg tro:) I dag skal vi på coop obs, det er -40prosent på all barnemat:) Hehe:) Ellers så har vi vært bortskjemt med lange netter i flere uker, men i det siste har han voknet i 3-4tida.. tror det er fordi han er så forkjøla så håper han fortsetter å sove gjennom natta ja.. jeg sliter sånn med å få sove etter å gitt han mat midt på natta.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mye babyene deres kan! Mini her er 5 mnd idag, og han kan værken rulle fra rygg til mage eller fra mage til rygg. Det hender han tipper fra mage til rygg innimellom bare. Og fra rygg legger han seg over på siden bare. Han greier heller ikke å flytte seg av flekken når han ligger på magen, men det er tydelig at han prøver.

 

Han griper etter alt mulig rart, ser etter ting han mister, spiser masse på tærne sine og har akkurat finni ut at det er morsomt å rope. Han har akkurat begynt å le, men det gjør han bare hvis vi kiler han eller gjør noen veldig morsomme grimaser:-)

 

Han fullammes enda, men vi har prøvd i noen uker å introdusere grøt. Det vil han ikke ha.. Håper det løsner snart.

 

Om natta sovner han i 20-tiden også står vi opp 07.00. Men han får mat 01 og 04, og han er gjerne våken mellom 04 og 05.30. Dessuten våkner han flere andre ganger også, men da sovner han heldigvis fort. Mammaen gleder seg veldig til han begynner å sove litt lengre. Er nå 5mnd siden jeg har sovet mer enn 3 timer i strekk, det er sjelden mer enn 2 timer i strekk jeg får sove.

 

På dagen sover han 2 eller 3 dupper. De dagene det blir 3 dupper, blir hver mellom 30 og 45 min. Hvis det bare blir to dupper er den ene noen ganger 1,5 time.

 

En kjempeblid og fornøyd gutt er han da, og selvfølgelig verdens nydeligste!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...