Gå til innhold

Er det greit å spise norsk fetaost av pasteurisert melk?


Anbefalte innlegg

Nok et av disse innleggene man sikkert blir lei av. Men jeg får litt miksede signaler på dette punktet. Noen ser jo feks brie-spising som en synd, mens den (norske) er pasteurisert.

 

Litt forvirret i området "myke oster" altså.

Fortsetter under...

Men brie er en ost som er muggen på utsiden så uansett om den er laget av pasteurisert melk finnes det fare for slemme bakterier....

 

Men fetaost er ingen mugg ost så du kan vel bare hugge i tenker jeg:)

ja, det hvite utenpå en mugg....

 

Fakta om produktet.

Dette er en klassisk bløtost. Opprinnelse i Frankrike. Ble tidligere modnet med rød kittkultur og blåmugg, men i dag brukes hvitmugg. Det fins mange typer og smaker. Lagret ost smaker kraftig, enkelte er skarpe i smaken. Opprinnelig ble det brukt råmelk i fremstillingen. Brie har minst 40% fett, og den ekte har 45%.En god brie skal spises når den er bra myk, dvs flyter litt ut i vanlig temperatur. Den har da en rik, nøtteaktig smak. Skorpen trenger man ikke spise. Flere ferdige modnede varianter selges i butikker. Disse ostene smaker godt!

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...