Gå til innhold

Hvordan går måltidene (fast føde)?


des

Anbefalte innlegg

Her har vi nå 3 måltider med fast føde per dag, brød til frokost, middagsglass, grøt til kvelden. Hun spiser jo greit, men er ikke så veldig interessert. Hun blir veldig rastløs av å sitte i ro...Virker som om det er det som avgjør hvor mye hun spiser - mer enn om hun er mett eller ikke. Det begynner å røyne på med mamma´s kreativitet for å underholde under måltidene ;-). Merker forsåvidt at det sakte men sikkert begynner å bedre seg. Er det mange som syns at de begynner å bli litt mer interessert i maten nå, så vi kanskje snart kan se fram til det...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Maten går ned på høykant, uansett hva det er virker det som. Er litt "ukonsentrert" noen ganger, men det kommer veldig ann på dagsformen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

går kjempe fint å gi mat. vår spiser selv da. så da går det bra. vår lille liker ikke grøt ikke av noe slag, så har prøvd å lage grøten selv ( da mater jeg da) men går mer og mer over til skiver.

 

men hun koser seg med maten og nå kan hun sitte , så da sitter hun i tripp trappen og koser seg......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det var faktisk vanskligere før, da var det som du sier, lite interesse over maten, men dette ga seg for et par uker siden..

hun synes det er veldig stas å få brødbitene foran seg, og putte de i munnen på egenhånd!

grøt er vell det måltidet hun er mest ukonsentrert under, hender vi gir en leke mens hun spiser, så går måltidet lettere og raskere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har han fått grøt siden han var 5 mndr, så det går helt fint. Nettopp begynt å få brødskive, han liker det, men er mye brekking for det er jo uvant mat for han. Svelger uten å tygge også, så ikke rart om han brekker seg litt. Middagsglass går som regel greit og, men er ikke alt han liker ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gir grøt både morgen og kveld, pluss middag midt på dagen og brød og/eller frukt til lunsj. Er ikke så mye skive han spiser, en halv eller noe. men han liker det godt.

 

Hvis han har spist middag før resten av familien skal spise får han en brødskalk å gnage på, slik at han får delta i fellesmåltidet. Og så smaker han litt av vår mat også for å venne seg til ymse matvarer.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hos oss er hovedføden framleis heilt klart pupp. Eir NEKTAR å ete om vi prøver å mate ho, enten det er graut eller fruktmos, skjevebitar eller middag. Så no er taktikken vår såkalt Baby Led Weaning ( http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/blw/engels.html#basis ) som i korte trekk går ut på at babyen skal få ete "voksenmat" og få velge sjølv kva og kor mykje h*n vil ha. Poenget er at nysgjerrighet skal få babyen til å ete. Dermed får lillejenta det same som vi andre et, til alle måltid.

 

Til middag i går fekk ho ein brokkolibukett, ei kokt gulrot, 1/2 potet og ein bit laks på fatet sitt, og så fekk ho sitte og styre med det sjølv. Til brødmåltid får ho f.eks. ei halv skjeve med leverpostei eller smør, ei ostesnei og litt tomat. No smakar ho faktisk på alt ho får, så det er jo eit framskritt. Har berre holdt på med dette her i ei drøy vekes tid, men no får ho i alle fall i seg bittelitt, og det er uendeleg mykje meir enn ingenting (som er det som skjer når vi prøver å mate ho). Dersom ho får av ein bit gulrot som er større enn ho klarer å svelge, spytter ho den ut igjen.

 

Til no har vi funne ut at ho likar melon, makaroni, tomat og fiskepudding (men det får ho ikkje ofte, for det er ganske salt...). Lignar på mammaen sin då :o)

 

Håpar det "løsner" litt snart, begynner å bli sliten av å amme fleire gonger om natta (kan sjølvsagt ikkje kutte nattpupp så lenge ho ikkje et fast føde om dagen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi sliter med å få i vesla noe annet enn grøt og fruktpure i tillegg til pupp. Har prøvd å lage "barnemiddagsretter" selv, samt alt som er av ulike middagsglass men hun bare brekker seg av det, noe som ender opp med at all mat kommer opp igjen. Har vannet ut noen middagsglass og da får jeg i henne 2-3 ts maks før hun grøsser og brekker seg.Virker ikke som om hun liker smaken av noe som helst annet enn frukt, pupp og grøt. Hun har ingen tenner enda,og liker ikke grøten en gang hvis den er for tykk,sikkert fordi hun ikke får tygd den. Fordi hun ikke har tenner og ikke klarer tykk konsistens har hun ikke fått brød enda etter råd fra helsesøster. Så i praksis får hun grøt (som hun liker veldig godt!!) 3 ganger om dagen og litt fruktpure, og pupp 3-4 ganger om dagen pluss noen ganger på natta.

Noen som har tips til hva jeg kan prøve for å kunne gi henne noe annen fast føde enn bare grøt? (Føler jeg har prøvd alt uten nytte... )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi hadde en periode der hun ikke ville ha noen ting, men pasta spiste hun, har du prøvd det? Brukte skruer, bittesmå biter. Hvis hun får i seg litt av det så er jo pasta nokså mettende og...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...