Gå til innhold

Kan gravide spise parmesanost??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Nei det kan hende du har rett mphs.

Husker bare at jeg sjekka pakkene, det står alltid hvis ostene er pasteurisert. Står det ingenting, er de sannsynligvis ikke det.

 

Jeg koste meg med alt fra blåmuggost til feta i graviditeten ihvertfall.

Annonse

Googlet det for å sjekke.

Parmesanost er laget i byen Parma i det nordlige Italia. Melken må gjennom 9 kontroller før den blir godkjent til produksjon, og det går med hele 16 liter melk til 1 kg ost. Og dem er ikke pasteurisert.

 

Men det er jo etterligninger som er det.

Sjekket enda videre og fant dette:

Parmesan er produsert i Nord-Italia på pasteurisert kumelk. Parmesan er holdbar i årevis. Tørker den ut, kan du la den ligge noen dager i et fuktig kjøkkenhåndkle og vips er den fin igjen.

 

 

Uansett er den en hard ost og det er de myke upasteurierte ostene man skal være forsiktig med.

Parmesan kan du spise!

"Listeria trives heller ikke i harde oster som for eksempel "Gouda", "Jarlsberg", "Norvegia", eller i brunost og parmesan. Disse ostene kan derfor trygt spises av gravide."

 

Anbefaler disse sidene når du lurer på noe matrelatert:

http://matportalen.no/artikler/2004/3/skadelige_bakterier_og_parasitter

Har egen side for gravide, under råd til spesielle grupper.

 

 

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...