Kikki1982 Skrevet 11. juni 2008 #1 Skrevet 11. juni 2008 ..hvordan "spiser" dere de? Blander i vann? Yougurt? Drikkes? Svelges hele? Tygges? Må begynne med linfrø nå for å få litt hjelp til fordøyelsen, tar mer enn gjerne i mot tips på hvordan de kan konsumeres!
Merethe ♂ ♀ ♂ ♀ Skrevet 11. juni 2008 #2 Skrevet 11. juni 2008 Jeg svelger en og en teskje tørre linfrø ned med et glass saft (må smake litt godt...) så drikker jeg et stort glass vann etterpå. På helsekosten sa de at det ikke er noe vits i å ta det uten vann. Du kan også legge dem i vann over natta, men det synes jeg høres litt ekkelt ut. Har også hørt om noen som blander de oppi frokostblandingen. Men husk altså vann samtidig!
NuttaMi*med 3 små:) Skrevet 11. juni 2008 #3 Skrevet 11. juni 2008 Jeg spiser det i yougurthen jeg, lager min egen "god morgen" youghurt med litt av hvert, yam...
shari_z Skrevet 11. juni 2008 #4 Skrevet 11. juni 2008 Jeg har en sånn liten maskin til å gjøre kaffe-bønner til pulver (vet ikke hva den heter på norsk, coffee grinder på engelsk). Jeg tar linfrø opp i den så de blir til pulver da kroppen lettere kan bruke dem sånn. Da har jeg eplejuice over det hele, MYE, for de suger mye væske til seg. Det er viktig å drikke rikelig med vann hvis man gjør dette, ellers blir det fort forstoppelse. Har gjort dette i 13 år nå og det funker veldig bra. Datteren på snart 7 år synes det er godt med "brun grøt med eplejuice oppå". :-)
freefly Skrevet 11. juni 2008 #5 Skrevet 11. juni 2008 er nok lurt å enten legge dem litt i bløt eller knuse dem. dette pga at det danner ett gele-aktig limstoff så kan få dem til å feste seg i tarmen. dette skjer ikke hvis de har fått svellet litt i vann e.l eller er malt.. =) dette trenger ikke skje,men jeg har faktisk møtt flere eldre damer som har hatt utposning på tarmen med linfrø i. jeg tar selv enten linfrø eller loppefrø (psylliumfrø) =)
Kikki1982 Skrevet 11. juni 2008 Forfatter #6 Skrevet 11. juni 2008 Takk for tips! Greit å høre hva flere gjør, så kan jeg kanskje variere litt hvis jeg ikke finner en favoritt. Angående å knuse frøene - jeg fant dette på en side for kjerringråd: "Det er lurest å spise de hele for da går de rett igjennom. Spiser man oppkuttede eller tygger linfrøene og spiser for mye så kan det være litt skummelt da linfrø inneholder ørsmå mengder blåsyre." http://www.kjerringrad.com/treg-eller-loes-mage-425.html Kanskje ikke farlig i så små mengder som et par spiseskjeer hver dag? Og de skal altså gå rett gjennom, og helst ikke tygges? Snodige greier..
lykkelykkelykkelykke Skrevet 11. juni 2008 #8 Skrevet 11. juni 2008 har bakt det inni solsikke brød ..tar dte med vann elller yoghurt også...litt forskjellige måter....=))))
eaks Skrevet 11. juni 2008 #9 Skrevet 11. juni 2008 Jeg blander ca like store mengder linfrø og solsikkefrø i yoghurt (veldig deilig i skogsbæryoghurt, men det er vel individuelt). Uansett, det smaker knallgodt! Og er mettende, =)
mamarama og lille banan Skrevet 11. juni 2008 #10 Skrevet 11. juni 2008 yoplait har kommet med ny yoghurt, det er vaniljeyoghurt med solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø. så slipper du å "lage" selv
Kjerstipusen og Ane-mor Skrevet 11. juni 2008 #11 Skrevet 11. juni 2008 Jeg blander det ut i et stort glass med Biola. Ser ikke så delikat ut, men det gjelder å bare få det ned Har også hørt at det er lurt å drikke mye vann om man skal bruke linfrø, hvis ikke kan det visst bare gjøre vondt verre.
Lillepusen-78 Skrevet 11. juni 2008 #12 Skrevet 11. juni 2008 Jeg blander linfrø, havregryn, kruskakli, rosiner og valnøtter + melk. Skikkelig bra start på dagen :-)
saltogpepper Skrevet 12. juni 2008 #13 Skrevet 12. juni 2008 Jeg blander linfrø i havregrøt eller musli om morgenen. Ofte lager jeg meg også en smoothie av frukt/biola/bær til frokost eller dessert , og da heller jeg linfrø oppi. Det er kjempegodt.
Arnstein Bjone Skrevet 12. februar 2014 #14 Skrevet 12. februar 2014 Ettersom det er ca 1000 ganger flere som bruker engelsk enn norsk, så finner man nesten alltid best og mest informasjon hvis man googler med engelske søkord.Og, som vanlig/oftest, er det stiftelsen LiveStrong (www.livestrong.com) som har den beste informasjonen om helserelaterte spørsmål. Jeg går i hvert fall dit framfor å spørre familie/venner/bekjente/FaceBookvenner/forumvenner/amatører o.l. om råd. Evnt. gjøre begge deler. Forum er kjempetrivelige og suverent best på kjerringråd, men hvis du vite noe med sikkerhet, så er det nok smartest å spørre proffer... Les gjerner artikkelen hos Livestrong om linfrø og fordøyelsesproblemer, og/eller google feks. ordene flax seeds flaxseeds digestion problems. Hvis du er dårlig i engelsk, gir Google Translate deg en noenlunde brukbar oversettelse av artikkelen. (Jeg går på blodfortynnede, så jeg må spørre legen om jeg kan bruke linfrø som mageregulerende.)
chillaot Skrevet 12. februar 2014 #15 Skrevet 12. februar 2014 Jeg har en sånn liten maskin til å gjøre kaffe-bønner til pulver (vet ikke hva den heter på norsk, coffee grinder på engelsk). Kaffekvern?
MrsMilla Skrevet 13. februar 2014 #16 Skrevet 13. februar 2014 ..hvordan "spiser" dere de? Blander i vann? Yougurt? Drikkes? Svelges hele? Tygges? Må begynne med linfrø nå for å få litt hjelp til fordøyelsen, tar mer enn gjerne i mot tips på hvordan de kan konsumeres! Lager knekkebrød med masse linfrø. da ligger de i bløt i en halvtime før blandingen stekes. ellers så kan jeg finne på å ha litt linfrø i yoghurten eller i smoothien. Tilogmed hatt det i grøten ved desperate tilfeller.
Bilingüe Skrevet 9. mars 2014 #17 Skrevet 9. mars 2014 (endret) Bare for å oppklare: Ja, linfrø inneholder blåsyre, altså skal man spise max 1 ss per dag. Mot treg mage er det best å ta dem hele, for da "smører" de tarmene bedre (i tillegg får kroppen mindre blåsyre). Må alltid tas sammen med et stort glass vann for å ikke gjøre vondt verre (de bruker vann på å svelle, som så "smører". Uten vann tar de av fuktigheten rundt, som ssvis allerede er for liten hvis man har treg mage). Jeg liker best å drysse over yoghurt, frokostblanding eller et glass biola :-) Ellers er mye fiber godt for å få fart på magen (fyller tarmen så den får noe å jobbe med, og holder på mye vann som glir lett gjennom systemet), men da med mye vann attåt, for å unngå motsatt effekt. Husk å øke mengden fiber gradvis, for å unngå "sjokk" og igjen hard mage. Mye godt fiber i grove kornprodukter, frukt og grønt :-) Endret 9. mars 2014 av Bilingüe
Kattpus Skrevet 10. mars 2014 #18 Skrevet 10. mars 2014 De sier en Kiwi om dagen funker. Det har je beg å spise, og fornøyelsen min er tilbake der den var før graviditeten...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå