Mine <3<3<3 Skrevet 23. april 2008 #1 Skrevet 23. april 2008 Si at en f.eks begynner i ny jobb 1. august og har termin i januar, dvs 5 mnd etter en begynte i ny jobb. Har en da rett på fødselspermisjon? Er det ikke noe der med minst 6 mnd av de 10 siste mnd? Men hvordan blir det da hvis en har en sommerjobb der enjobber ca 1-1,5 mnd i juni/juli, og begynner i ny jobb 1. august og har termin i januar, vil en da ha rett på fødselspermisjon? Og hvordan blir det hvis en føder et prematurt barn, har en da rett på fødselspermisjon?
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 23. april 2008 #3 Skrevet 23. april 2008 Du må ikke hatt samme jobb i de 6 av de 10 mnd, nok at du har hatt jobb Prematurt, da får du peleiepenger så lenge du er på sykehuset med babyen, og så starter permisjonen når du kommer hjem. Og pleiepengene mener jeg teller som opptjening til permisjon.
Gjest Skrevet 23. april 2008 #4 Skrevet 23. april 2008 Til det første vil jeg si ja. Det andre er mer vrient, perm begynner jo 3 uker før barnet blir født, så da kan du kanskje være så "uheldig" at du ikke får perm penger. Men er ikke sikker, hør med NAV.
mamman til to gutter Skrevet 23. april 2008 #5 Skrevet 23. april 2008 Hvis du har jobbet 6 av de siste 10mnd så har du krav på å få foreldrepenger (er det det som er det flotte navnet på pengene man får i permisjon?). Det har ikke noe å si om man har jobbet forskjellige steder, så du vil få penger hvis du har jobbet 1+5mnd. Hvis du kun jobber 5mnd får du kun engangsstønad. Aner ikke hva som skjer hvis man føder et prematurt barn, men det forundrer meg ikke om det er sånn at man da ikke har krav på å få annet enn engangsstønaden:-(
Minnie Mom Skrevet 23. april 2008 #6 Skrevet 23. april 2008 Man må ha vært i jobb 6 av de siste 10 mnd før permisjonen starter 3 uker før termin. Så hvis du jobber 5 mnd pluss sommerjobben burde det gå greit. Bare husk at permisjonen begynner 3 uker før termin. Man må jobbe mer enn 50% tror jeg. Skulle babyen bli født for tidlig man man risikere å ikke ha rett på fødselspenger tror jeg... Hvis man da ikke rekker å jobbe lenge nok altså.
Mine <3<3<3 Skrevet 23. april 2008 Forfatter #7 Skrevet 23. april 2008 De 6 mnd trenger ikke å være sammenhengende?
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 23. april 2008 #9 Skrevet 23. april 2008 For å rydde i alle løgnene om prematur fødsel her Fra folketrygdloven: § 14-6. Opptjening av rett til foreldrepenger Rett til foreldrepenger opptjenes gjennom yrkesaktivitet. Både moren og faren kan opptjene rett til foreldrepenger ved å være yrkesaktiv med pensjonsgivende inntekt (§ 3-15) i minst seks av de siste ti månedene før vedkommendes uttak av foreldrepenger tar til, se §§ 14-10 første og annet ledd og 14-14 annet ledd. Videre i samme paragraf heter det Likestilt med yrkesaktivitet er tidsrom da det er gitt en ytelse til livsopphold i form av dagpenger under arbeidsløshet etter kapittel 4, sykepenger etter kapittel 8 eller stønad ved barns sykdom m.m. etter kapittel 9, eller enten foreldrepenger eller svangerskapspenger etter kapitlet her. Dvs at om du får pleiepenger fordi barnet er innlagt på sykehus så vil det også telle med i opptjeningstiden. Så lenge tiden i arbeid + tiden hvor man får pleiepenger fordi barnet er innlagt på sykehus til sammen blir 6 måneder så vil man altså kunne få foreldrepenger.
Mine <3<3<3 Skrevet 23. april 2008 Forfatter #10 Skrevet 23. april 2008 Tusen takk for mange svar..... ble endel klokere nå Hva skulle en ha gjort uten dere dib-jenter.....!?!? (stanga i hodet i veggen tror jeg)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå