Gå til innhold

Dåp, hvordan gjøres dette?


tonnil

Anbefalte innlegg

Huff, det var en teit overskrift... Det jeg egentlig lurer på er hva som skjer etter at man har født. Hm... Blir bare vanskeligere og vanskeligere, dette...

 

Dvs hvordan kontakter jeg kirken? Er det vi som gjør det, eller skjer det automatisk etter at babyen er født? Sender sykehuset papirer? Blir babyen skrevet inn i folkeregisteret automatisk, eller sender vi inn papirer?

Kan vi velge kirke for dåpen selv? Hor snart på dette ordnes? Vi har termin 20.april, og pga sommer så ønsker vi å døpe ca midten av juni...

 

Hvor tidlig må kirken vite navnet på faddere? Hvor mange faddere skal vi ha? osv =)

 

Dette ble visst litt langt og tungvint skrevet, men håper dere forstår det, og kan hjelpe meg =)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi kontaktet menighetskontoret når vi hadde bestemt oss for dåpsdag. Noen uker etter det, kom presten hjem til oss, og da gikk han gjennom alt som skulle skje og spurte litt om våre tanker rundt dåp. Under det møtet noterte han ned navnene på fadderene.

 

Sykehuset sender melding til folkeregisteret om at du har født, og du får papirene automatisk,hvor du fyller ut barnets navn. Deretter får du fødselsattesten med fullt navn og pers.nr.

 

Håper dette var til hjelp for deg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan ta kontakt med ditt lokale kyrkjekontor. Trur du finn tlf på kirken.no. Det er ingen automatikk i at sjukehuset sender papirer til kyrkja, men dei sender til folkeregisteret, og du får eit skjema derifrå der du fyller ut namnet til barnet ++.

 

Det kan vere lurt å ta kontakt med den aktuelle kyrkja allereie no for å stille spørsmål, og evt. finne dato. Trur ikkje der er begrensningar på kor mange dåp per gudsteneste, men det er jo litt ekstra pågang no før sommaren.

 

De kan velge kyrkje sjølv, men enkelte stadar vil du måtte betale viss du ikkje soknar til kyrkja.

 

Namn på faddarar fyllte vi inn på eit skjema vi fekk tilsendt frå kyrkja. Hugsar ikkje kor lang tid i forvegen dette skulle sendast inn. Vi fekk ikkje presten på besøk heim, men møtte i kyrkja til samtale saman med dei andre som skulle få barna døypt samme dagen. Trur samtala var 1-2 veker før dåpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...