Tally Skrevet 23. februar 2008 #2 Skrevet 23. februar 2008 Hos nettsamfunnet MySpace finnes det en slett-funksjon i profilsidene som vil fjerne profilen din permanent. Eventuelle bilder du har linket til må fjernes hos tjenesten som lagrer bildet. Ute av syne, men... I andre nettsamfunn er det ikke fullt så enkelt å melde seg ut, Facebook er et av disse. Dersom du setter profilen din på «deaktivert», er den akkurat det. Ute av syne, men ikke ute av Facebooks servere. Om du skulle angre, er det bare å taste inn passordet og profilen er tilbake på nett. Praktisk for de som gjør forhastede ting, men upraktisk med hensyn til sikkerhet. All informasjon du har lagt inn på Facebook blir fremdeles liggende på de amerikanske serverne. Å fjerne denne informasjonen er en lenger prosess enn det du tror. Lang prosess Dette må du gjøre: 1. Gå til Privacy og sett alle innstillinger til maks sikkerhet. Slik slipper dine venner å få varsler om at du melder deg ut av nettsamfunnet. Dermed spammer du ikke deres lister med varsler om at du melder deg ut av grupper osv. 2. Når det er gjennomført, kan du begynne å melde deg ut av alle gruppene du har deltatt i. De fleste på Facebook er med i flere ad hoc-grupper uten spesielt mye innhold og fjerning av alle disse vil føre til at dine venner får en notis om fjerningen. 3. Bilder: Start med å manuelt fjerne alle bilder som er tilgjengelig for din profil. Let samtidig etter bilder av deg selv som er lagt inn av andre, og ta eventuelt kontakt med dem for å slette bildene. 4. Videoer: Alle videoer du har lagt inn må også fjernes, spesielt om de inneholder sensitive bilder av deg eller dine venner. 5. Fjern alle programmer fra profilsiden din. Enkelte har profilsider som likner på juletrær, eller MySpace, og disse fjerner du lett ved å klikke på X-en i høyre hjørne. Husk å velge «Remove application» så du fjerner hele programmet. 6. Fjern all innskrevet informasjon fra profilen din. Det eneste du ikke kan fjerne er navnet ditt og passordet. 7. Gå til din «Inbox» og slett alle private meldinger du har sendt og mottatt. 8. Fjern deg selv fra nettverkene du har knyttet deg til (dersom du har gjort dette. Valget finner du i «Account» > «Networks».) 9. Fjern alle vennene du har lagt inn, ved å slette dem manuelt fra vennelisten. Det kan være den største jobben du har foran deg, etter månedsvis med nitidig innsamling av kompiser. 10. Gå til «Account» og klikk på «Deactivate Account». Deretter tar du manuelt kontakt med Facebooks stab og ber dem slette kontoen fullstendig. De vil sannsynligvis ta kontakt med deg og be deg selv renske opp i profilen. Svar at du har gjort dette og profilen vil bli markert for sletting.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå