Nemofish Skrevet 20. november 2007 #1 Skrevet 20. november 2007 Kan man gjøre dette når som helst i løpet av arbeidsdagen, bare det er avtalt med arbeidsgiver? Er det lønnet? Hvor lenge kan man gjøre dette? Til barnet er ett år f.eks? Eller til man slutter å amme, - når nå det skulle være...
Dotten Skrevet 20. november 2007 #2 Skrevet 20. november 2007 Du har krav på ammefri så lenge du ammer. Men når barnet begynner å nærme seg 2 år og det tar til seg nok annen næring, kan nok arbeidsgiver kanskje sette seg litt mer på bakbena Men du har krav på 2 timer hver dag. Tror dette må bli en avtale mellom deg og arbeidsgiver Det beste er vel å velge morgen og ettermiddag, ev. at pappan kommer innom til lunsj (ikke av lunsjtiden din), og at du ev. stikker hjem en time før, sånn at du ikke blir sprengt Jeg dro en time før, da jeg hadde holdt ut hele dagen, men på slutten var jeg rimelig sprengt ja. He, he.
Gjest Skrevet 20. november 2007 #3 Skrevet 20. november 2007 Du avtaler med arbeidsgiver, noen steder er det loennet, men som regel uloennet.
Gjest Skrevet 20. november 2007 #4 Skrevet 20. november 2007 Det er ikke lønnet, så fremt du ikke har en egen avtale om det i kontrakta di.
Gjest Skrevet 20. november 2007 #5 Skrevet 20. november 2007 Det trenger ikke staa i kontrakten, noen steder er det tatt med i tariffavtalen. Saa hvis det er tariffavtale der HI jobber kan hun hoere med tillitsvalgt eller lese avtalen
Gjest mphs Skrevet 20. november 2007 #6 Skrevet 20. november 2007 § 12-8. Ammefri Kvinne som ammer sitt barn kan kreve den fri hun av den grunn trenger. Fritiden kan for eksempel tas ut i minst en halv time to ganger daglig eller som redusert arbeidstid med inntil én time hver dag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå