Gå til innhold

5 mnd kontroll


Gjest

Anbefalte innlegg

Var idag på ktr. Snuppa er 5,5 mnd og 6990gram og 66cm.

HS syntes hun var tidlig ute med alt det motoriske, (begynt å reise seg litt opp på knærne også nå) og det er jo veldig stas for en mamma å høre ;o)

Ellers så er hun jo fryktelig skeptisk til andre enn mamma og pappa da :-/ det er ikke like gøy.. Såå fornærma og hylgråter når hs eller andre i barselgruppa skal hilse på ho :-o

 

Men, hvordan er det med deres små da? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sebastian er nå 65cm og veier 6915g. Har bare vært å målt og veid på fredag siden han ble 5 mnd på lørdag. Skal først til kontroll og vaksinering i neste uke.

 

Motorisk er han etter. Går jevnt til fysioterapeuten for å få bukt med hans skjevhet i kroppen. Må sies at han er født 3,5 uker før termin og det kan gjøre utslag når det gjelder den motoriske utviklingen.

 

har ikke merket noe til å reagere på andre mennesker enda. Men han liker ikke når alle stormer bort til han. F. eks når vi skal få besøk og både svigers og besteforeldre stormer bort til han med en gang og begynner å dille med han begynner han å hyle og skrike. Han trenger litt tid for å bli varm i trøya...

 

Han er veldig glad i grøt. Han spiser en porsjon maisgrøt hver kveld nå. Skal introdusere havregrøt i morra for første gang. Blir spennendes det :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også vært på kontroll i dag, 7560 gram og 68 cm. Stor og fin gutt. Han liker best å ligge på magen og leke fly, smiler og ler stort sett hele tiden, har ikke begynnt å bli skeptisk til andre enda. Storesøster var skeptisk fra vel 3 måneder og til nesten året, så det er gøy å se at han blir så glad for å se andre.

 

Spiser en porsjon maisgrøt hver kveld, men har de siste 3 dagene ikke vært så interessert i grøten. Bare tuller med tungen og åpner ikke helt munnen. Vanskelig å få grøten inn, men når jeg først klarer å lure den inn i munnen hans smatter han og er veldig fornøyd.

 

Var veldig trøtt og sliten nå i kveld, regner med at han våkner snart med feber. Etter 3 måneders vaksinen måtte vi gi en paracet, så jeg tenker han snart trenger det.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Lille frøkena her er ei lang og fornøyd ei, 71 cm og 7770g. Er som regel alltid i godt humør, ikke skeptisk til andre folk enda. Sprøytene gikk kjempegreit og hadde heller ingen reaksjon på de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Eline var 68,5 cm og 8150gr da ho var 1 uke over 5 mnd! Ho er enda ikke så glad i å ligge på magen så håper det går seg til snart! Ellers er ho stort sett blid og fornøyd:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vår lille jente var 61 cm og 6 kg. Følger kurven sin helt nøyatig fra fødselsvekt, men er altså litt mindre enn snittet. Veldig greit når hun skal bysses i søvn i alle fall :-)

 

Blid og rolig jente her også, så lenge hun får nok mat og nok søvn ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lillebop var paa kontroll i dag, fem maaneder og elleve dager gammel, naa var hun blitt 5945 og 63 cm. Liten, flink og fin bebbis.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først i dag var vi på 5 mnd.-kontroll. Veiing, måling og stikking :( Men gikk helt bra det altså :)

 

Mari ble 5 mnd 22/5 og i dag var hun 7035 g tung og 65 cm lang. Ei fin lita snuppe :-) Veldig mye blid om dagen. Smiler til de fleste hun ser og viser to ørsmå tannbisser nede i munnen :-) Tar det med ro motorisk, ikke snudd seg enda en gang. Har ligget helt på sida veldig lenge, så skjer vel snart nå.... Stresser ikke med det, broren var også sein med det, men gikk da han var 12,5 mnd. for det.

(Utrolig at hun har vokst 20 cm siden fødselen og lagt på seg 4,3 kg :-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Sarah var 67cm og 7900g kjempestor jente hun da!

Hun tar som regel livet med ro og rullet ikke på kontrollen, men snudde seg fra rygg til mage en uke senere og har gjort det siden (fra 5,5mnd).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lou var på 5-måneders-kontrollen når hun var 5,5 og var 6910 og 65,5.

Hun er ofte veldig blid og fornøyd, og synes stort sett folk er stas. Kanskje spesielt damer m/ briller :)

Ingen tenner ennå!

Tror hun er gj.snittelig på det motoriske; har rullet begge veier en stund, men løfter seg ikke så høyt opp, og beveger seg ikke forover. Men når hun ligger på ryggen setter hun hælene i gulvet og åler hun seg som en kålorm.

Dessuten blir det mer og mer hyggelig å være sammen med henne, gøy å følge med på alt det nye som skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tvilling 1: 8800 g og 65 cm

tvilling 2: 8600g og 66 cm

 

Store gode gutter som ligger langt fremme motorisk. Har imidlertid ikke begynt å snu på seg ennå da, men det kommer vel etter hvert.

Helsesøster er i alle fall veldig fornøyd mtp at de ble født 6 uker før termin og at vi ikke trenger korrigere alderen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Christopher (født 26.05) var 6950g (2908 ved fødsel), 65cm lang (48cm ved fødsel), og 41,2 rundt hode ved 5 mnd kontrollen:) han har rullet fra rygg til mage fra han var rett over 5mnd:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...