Mamma´n til A og F Skrevet 14. oktober 2007 #1 Skrevet 14. oktober 2007 Jeg har vært hjemme siden i april uten lønn, da vi ikke får barnehageplass. Har av diverese grunner ikke lyst til å benytte dagmma. ( har vært i kontakt med noen aktuelle "hvite" flinke dagmammaer, men har vært i stor konkurranse med mange) Spørsmålet er: Hvis jeg ikke får barnehageplass før april neste år, kan jeg da bli bedt om å si opp?
Gjest mphs Skrevet 14. oktober 2007 #2 Skrevet 14. oktober 2007 Du kan vel i grunn det siden du etter loven kun har rett på 12 mnd ubetalt permisjon etter at foreldrepermisjonen er over. § 12-5. Foreldrepermisjon (1) Foreldrene har rett til permisjon etter reglene i paragrafen her og i §§ 12-2 og 12-4 i til sammen tolv måneder. Foreldrene har uansett rett til permisjon når det ytes foreldrepenger fra folketrygden. (2) Hver av foreldrene har i tillegg til permisjon etter første ledd, rett til permisjon i inntil tolv måneder for hver fødsel. Denne permisjonen må tas ut umiddelbart etter foreldrenes permisjon etter første ledd. Arbeidstaker som har delvis permisjon etter § 12-6 har likevel ikke rett til permisjon etter leddet her.
Bettybu Skrevet 14. oktober 2007 #3 Skrevet 14. oktober 2007 Jeg har hatt 2 år permisjon fra min jobb i kommunen, jobbet en annen plass... Har nå gått i i min andre 2 års periode med permisjon fra kommunen.... Men det er vel litt på kanten av hva man kan forvente,..litt spesiel grunn... Men 2 år tror jeg du helt sikkert får, pga av små barn...
Mamma´n til A og F Skrevet 14. oktober 2007 Forfatter #4 Skrevet 14. oktober 2007 Uff ja, det jeg var redd for..... Men tenker som så, den samme kommunen kan ikke tilby oss barnehageplass. Har jeg noen rettigheter da tror du? Eller er det opp til min nærmeste sjef hvor fleksibel han vil være?
Fikk maibaby06 Skrevet 14. oktober 2007 #5 Skrevet 14. oktober 2007 det er utvidede rettigheter i stat og kommune. Du kan ha permisjon i to år etter at svangerskapspermisjonen er over.
Mamma´n til A og F Skrevet 14. oktober 2007 Forfatter #6 Skrevet 14. oktober 2007 HI her: Men jeg er litt redd for å be om et helt år til, hvis jeg får barnehageplass i mellomtiden. Noen som vet om jeg feks kan be om 3 og 3 måneder?
Fikk maibaby06 Skrevet 14. oktober 2007 #7 Skrevet 14. oktober 2007 hm, ja skjønner problemet. Jeg antar da at det blir litt opp til arbeidsgiver hvis du tar "for lang" tid, at de kan si at da må du vente til permisjonen er over før du kommer tilbake. Du kan vel ta 3 og 3 mnd, men du skal vel strengt tatt si fra 3mnd på forhånd, så vet ikke helt hvordan det blir i praksis. Kanskje noen andre som vet?
Mamma´n til A og F Skrevet 14. oktober 2007 Forfatter #8 Skrevet 14. oktober 2007 Ja, tenker å ligge 3 måneder i forkant. Men lurer da på om arbeidsgiver har rett til å nekte meg det i forhold til lover og regler. Eller om det kun går på hvor snill arbeidsgiver er...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå