Gå til innhold

Hva spiser deres nå? Sønnen vår er ikke så intressert i å prøve noe nytt... :(


Gjest

Anbefalte innlegg

Hva spiser deres små nå? Lillegutten vår spiser ikke så mye, det går i yoghurt og grøt. Eller fruktglass. Middags glass vil han ikke ha, heller ikke når jeg lager selv. Brød har vi prøvd, men ikke glad i det heller, det gikk rett i halsen bare.. hmm... Vekta hans er helt fin, men syns bare alle andre spiser så mye mer variert! Noen tips?? Han vil ikke ha noe nytt lenger... =(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

sånn her er det hos oss

 

0600-0800: mme

0900: grøt, vann og sviske

1200: frukt.. med eller uten korn, vann

1500: middag, spiser alle sorter og vann

1815: mme, grøt, vann og sviske

 

ikke så veldig veriert her kanskje, brødskive liker hun, men vil av en eller annen grunn ikke spise det..putter i munnen, tar det ut og leker med det. ikke spørr meg hva det er. den ene dagen spiste hun e hel skive, den andre dagen leker un med den. så skive har vi lagt litt på hylla. gir du han 6 elle 8 mnd glass? er jo ofte de ikke vil ha 8 mnd glass pga klumpene. jeg knør middagen til jenta mi litt ekstra, da liker hu den litt bedre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

prinsessa her er også sær i matveien om dagen. Kjempe lei grøt virker det som så frokostgrøten er helt ute og hun drikker kun mme + litt youghurt eller frukt. Lunsj er det mme, kanskje 2 skjeer grøt, litt frukt og en skalk som hun sutter på, middag vil hun KUN ha hipp sine 6 mnd middag glass, og det er kun 2 å velge mellom og til kvelds spiser hun litt grøt og mme. Hun lider ingen nød vekt messig og er godt i stand, men utrolig kjedelig i matveien. Får hun 8 mnd middag glass eller hjemmelaget bare brekker hun seg. Brødskive med prim eller leverpostei vil hun ikke ha. Hun drikker masse vann så væske inntaket er det ikke noe å si på :=))))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er sikkert ikke så farlig om han ikke spiser så variert, så lenge han får i seg nok med næringsstoffer gjennom grøt og mm/mme og lignende. Jeg ville bare fortsatt å prøve forskjellige typer av middag, smaker, kanskje fersk frukt, og ev. prøvd å blande litt ny smak inn i den kjente grøten, yoghurten eller frukten. Alle barn er jo så forskjellige. Gutten til en veninne nektet å spise noe som helst (bortsett fra den venstre puppen til mamman) til han var ca 8 måneder, og jenta mi spiser absolutt alt, og så mye hun får lov til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

skive til frokost evt litt yoghurt

skive/yoguhurt evt litt middag til lunch

Middagsglass til middag

Skive til kvelds....

Tran

 

Skikkelig kjedelig, men han nekter jo å spise grøt!!! Vi er ikke så flinke med faste måltider pga at vi er endel ute og farter, og han spiser nesten alt han får i hendene, får litt mariekjeks, smaker litt på våres mat (spesielt pizzaskorper er han glad i....hehe, er i spania for øyeblikket så det går litt i italiensk pizza) Får pupp morgen og kveld og av og til etter morgenhvilen, ellers får han litt mme på natt(jada, har ikke unge som sover rundt.....begynner å bli temmelig lei av nattemåltider) Får blir litt flinkere når vi kommer hjem.....;\ ;)

 

Har en stor gutt som er veeeeldig aktiv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Frokost ca kl 9: to skiver brød (hjemmelaget 1-2-3 kornbrød fra Mølleren) med kaviar, smøreost, prim eller leverpostei, og mme.

Lunsj kl 11: fullkornsgrøt med frukt og vann

Middag kl 16: enten samme som oss, men moser det, eller middagsglass + vann. (mest 8-mnd, men også noen 12-mnd). Frukt enten når han våkner etter luren sin, eller etter middag.

Kvelds kl 18: fullkornsgrøt og mme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det fortsatt mye i mm. Frokost er somregel grøt eller brød med leverpostei/prim. Kanskje litt frukt og sviskemos. Har litt maltekstrakt i grøten for å få sving på magen. Lunsj er brød eller grøt, og litt frukt, av og til yoghurt. Middag er glass eller hjemmelaget mat, og kvelds er ofte pupp og noen ganger grøt først. Så variasjonen er ikke så stor her heller. Går veldig opp og ned hvor mye hun spiser fra dag til dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...