Gå til innhold

Det virker som om at mat lindrer magesmertene, men....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

....er det dumt å gi babyen mat når han åpenbart ikke er sulten? Får han enda mer vondt i magen av det? Har litt inntrykk av at han slapper mer av da, og at han promper mer etter en liten tår. Noen med erfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, mat lindrer magen mens han/hun spiser, og setter i gang tarmene. Dette kan føre til tømming av både luft og annet, men også til mere mageknip.

 

Kolikkbarn skjønner raskt at magen er bedre mens de spiser, men ser ikke sammenhengen med knip etterpå, og kan derfor ofte ende med å "trøstespise" og overspise. Det er jo ikke bra!

 

Men når det er sagt vil kolikkbarn nesten uansett spise oftere enn barn uten kolikk, og gjerne også legge på seg noe mer enn gjennomsnittet. Dette er helt ok og bare sunt!

 

Jeg anbefaler deg å følge instinktene dine på når og hvor mye sulten barnet ditt er, la han/hun styre mest mulig selv så lenge det er innenfor hva som er ok for deg. Anbefaler deg også å følge litt ekstra godt med på vekta for å se at det ikke er snakk om overspising(som bare vil føre til mere mageknip...). I så fall kan du forsøke å distrahere litt med lek og morro, når du føler deg trygg på at barnet egentlig bør være god og mett. Event smokk for trøsten..

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dessuten: litt ekstra pupp for kos og magelindring er sikkert bare veldig bra! Men som sagt bare se at det ikke er snakk om panikk. og/eller overspising...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi fekk beskjed frå legen om å ikkje gje mat når ikkje chiquita var svolta. Det blir berre ein ond sirkel, sjølv om babyen roar seg når han/ho et. Det er bra å prøve å få litt mellomrom mellom måltida. Er det kolikk så får jo babyen ofte vondt litt etter mating (20-30min etter amming).

 

Prøv i det lengste å avleie med andre ting enn pupp - smokk, litt kokt vatn (evt med sukker i), fenikkelte, knebøy, trille/bæretur etc.

 

Men sjølvsagt: Du kjenner babyen din best, og du må berre gjere det du føler er best og rett. Blir det FOR ille går det jo an å gi litt pupp, men mi erfaring er at det ikkje hjelp in the long run...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikkje overspising det er snakk om, men at babyen faktisk får vondt i magen etter å ha ete! Chiquita får så masse mat ho berre greier å ete, det styrer ho heilt sjølv. Men viss ho ikkje er svolta, og har vondt i magen, så hjelp det ikkje å gje ho meir mat! Og et ho for ofte et ho ikkje nok, eller får ikkje i seg den gode ettermjølka fordi ho ikkje er svolta nok til å suge lenge.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...