Gå til innhold

Vi sliter med grøten vi


Gjest

Anbefalte innlegg

No e jenta blidd 6 mnd å vi prøve å introdusere grøt førr ho, med dårlig resultat. E d andre ute i Norges land som har en baby som bare vil ha pupp enda?

 

Vi begynte med maisgrøt i ei uke, men til slutt bare hylskreik ho bare ho så skjeia. Vi prøvde å skifte sånn at ho fikk grøten på morran sånn at vi va sikker på at ho va uthvilt i stede for kvelden. Vi prøvde å bytte sort uten no bedre resultat. Får inn 5 halve teskjeer and thats it. Virke ikkje som ho har ondt i magen. Blande for øvrig sviskesaft i grøten sånn at ho ikkje ska bli forstoppa. Akkurat no har vi litt pause nåen daga førr å se om d hjelpe.

 

Virke egentlig som ho e fullstedig tilfreds m puppen enda. Ho legg masse på sæ, ska på kontroll i morra, men uoffesielt e ho godt over 9 kg! Ho har ikkje økt frekvensen i måltidan sine heller, nåkka som åsså indikere at ho e tilfreds. Ho driv enda å gulpe opp masse melk etter måltide, som jo da e overskuddsmelk. I d store å d hele virke d som at ho har evig nok m puppen enda. Men så e d jo d med jern tilskudd, å at d hadde vært greit å få inn et måltid iallefall sånn at man kanskje fikk litt mer nattero... Jaja, menmen når man produsere melk av så "høy kvalitet" så får man vel bare stå han av tenke æ :o)

 

Få høre andre si erfaringe da... :o) Æ høre bare om di ongan som jafse i sæ med stor iver akkurat no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hm. Men da er det sikkert ikke noen krise om hun får lov til å bare få pupp en liten stund til? Og så går det an å prøve grøt litt etter litt igjen når hun har "glemt" at hun er sint på den?

 

Hvordan synes hun det er å få bare sviske på skjea, forresten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et tips bare, som du sikkert har hørt og sikkert har prøvd, er å gi pupp først, sånn at ho ikke er skrubbsulten når du gir henne grøten.

 

Hedda liker grøt ho, men de første to ukene fikk jeg ikke i henne mer enn 5-10 skjeer grøt. Først nå som ho har fått grøt i 3 uker, nærmer vi oss halv porsjon i forhold til det som står på pakka.

 

Ellers kan du prøve å gi henne potet. Kok den og rasp den etterpå så den er helt most. Så rører du den ut i morsmelk så det blir en ganske tyntflytende masse. Da har det fortsatt den kjente smaken av mm i seg, men er litt ekstra.

 

Gulrot er også fint, men har jo mer smak.

 

En anna ting som falt i smak her, er de fruktpureene fra Nestlè.

 

Det viktigste er at ho blir vandt med anna mat enn bare pupp, det er nesten samme hva det er (ikke gotteri da..)

 

Å gi på formiddagen syns jeg er en god ide, da er ho våken og du kan også følge med på om ho reagerer på det ho har spist.

 

Men ha tolmodighet, 1 skje fast føde er fast føde det også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke det er grunn til bekymring helt ennå:)

Melk skal jo uansett være hovednæringa en stund til, det er jo mest smaksprøver nå i starten.

 

For vår del var det slik at vi måtte prøve en del ting før vi fant noe som snuppa likte (maisgrøt, tilfeldigvis:) Og da skjønte hun nokså raskt hvordan hun skulle få maten bak til svelget.

 

Og da kunne vi utvide "repertoaret" litt med andre retter.

 

Snuppa er forøvrig nokså nøye på temperatur, maten må for all del ikke være for kald, da er det nekt. Dette gjelder når hun får flaske også.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heia igjen :o) Takker førr svar.

 

Her går d sakte men sikkert framover med å introdusere nye smaker t ho. No har vi funnet to ting ho LIKE å en ting som d kanskje e håp førr :o) Ho LIKE svisker å eple :o) Å så har vi gådd bort fra maisgrøt å over på hvete/havregrøt som ho ikkje akkurat elske, men akseptere. I kveld spiste ho faktisk alt æ laga t ho som va ca 30-40 ml. Førr oss e jo d helt fantastisk, hehe. Har merka at ho insistere på å ha ei skjei sjøl, da spis ho lettere å e så fornøyd. Vi kommer t å ta mat introduseringa helt rolig å forsiktig. Blir ikkje å stresse m dette siden ho så opplagt e fornøyd med puppen. Helsesøstra va helt enig m oss (altså vi foreldra å dåkker her inne) om at dettan ikkje e nåkka stress.

Ho foreslo for øvrig avokado som ikkje e så skarp på smak å som har en behagelig konsistens å e mild mot magen. Så i løpet av helga prøve vi det :o) Vi blir vel å holde oss t disse smakan no et par uke, med mindre ho gir uttrykk førr at ho e klar førr nye utfordringe.

 

Litt av en kunst d her å lære dæm å spise. Huske svært lite fra ho eldste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...