Gå til innhold

November: Hva slags pålegg bruker dere på skiva til babyene?


Sentralstøvsugeren

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Her likte ikke gullgutten leverpostei med en gang heller,men har vent seg til det.

 

Ellers bruker jeg,prim,litago sin som der er jern i,smørost.Når vi er borte får han syltetøy,hvis de ikke har noe annet barnevennlig,men ser jo ikke på det som så veldig sunt da,men om han har fått det et par ganger i livet sitt,tror jeg ikke at det skjer noe for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egg, forskjellige oster, tunfisk (blander tunfisk med matyoghurt), kalkunbryst, skinke, servelat, agurk og det har hendt at han har fått sjokoladepålegg;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan de ha fisk og egg altså? Det letter jo litt, men jeg trodde de måtte være minst ett år da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er mye allergi i familien, så bør du vente. Fisk har de jo på middagsglass fra 6mnd, så det er noe de fleste tåler. Her er det ingen allergi i familien, så han har fått både egg og fisk en stund nå. Og siden det er på skive, så er det ikke store mengdene heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis det er mye allergi i familien, så bør du vente. Fisk har de jo på middagsglass fra 6mnd, så det er noe de fleste tåler. Her er det ingen allergi i familien, så han har fått både egg og fisk en stund nå. Og siden det er på skive, så er det ikke store mengdene heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun spiser leverpostei, prim, smøreost, makrell i tomat, banan og syltetøy.

 

Har prøvd med litt servelat og ost, men det blir litt kluss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her prøver vi det meste, å hittil har han spist alt han har fått:

leverpostei

prim

gomme

skinkeost

makrell i tomat

HaPå....... bare en gang....

Syltetøy.... kun ett par ganger borte hos besteforeldre når de ikke hadde annet som var "spiselig" for han...

banan

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her spises d prim, skinkeost, makrell i tomat, leverpostei. Og når hun er til mamma så får hun litt syltetøy...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

her har dere det som står på www.sef.no sidene om brømat mellom 9-12 mnd. kopierte det over.

 

Å spise brød selv

Brødmåltidene blir nå stadig viktigere i barnets kosthold. Serverer du brødmat, gir du barnet større muligheter til å spise selv.

 

 

Har du tidligere skåret bort skorpen på brødskivene, kan du nå prøve å beholde denne. Hvis du legger brødskivene dobbelt før du skjærer dem i småbiter, blir det lettere for barnet å putte bitene i seg fordi bitene ikke henger fast på fingrene.

 

Bruk grovt brød med litt myk plantemargarin og jernrikt pålegg, som leverpostei, kjøttpålegg eller jernberiket brunost og prim. Ved siden av kan du gi en vitamin C-rik matvare, som appelsin, kiwi, fruktjuice, nypeekstrakt, paprika eller revet kålrot, for å øke jernopptaket.

 

Forslag til påleggssorter:

Leverpostei

Brune oster og prim (tilsatt jern)

Kjøttpålegg (f.eks. hamburgerrygg, kokt skinke, servelat)

Hvite oster og smøreoster

Kaviar

Sardiner eller makrell i tomat/olje

Egg

Rørte bær, fruktmos eller syltetøy med mindre sukker

Banan

 

Ulike pålegg har varierende innhold av salt. For eksempel inneholder kalverull og servelat mye mindre salt enn fårepølse. Barnet kan spise pålegg som inneholder salt (leverpostei, kaviar osv.), men bruk et relativt tynt lag med pålegg. Ikke gi barnet for mye av de søte påleggstypene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare prøvd leverpostei, prim og jungeldessert.

Liker alt, men sistnevnte er favoritten.

Likte å få det glasset med fruktsalat på også.

Bruker fruktglassene som pålegg i stede for syltetøy.

De skal jo ikke være tilsatt sukker, står i hvertfall det på glassene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er posteier lagd på bønner. De selger flere forskjellige på helsekosten, men det er enda bedre om man lager det selv. Hummus er godt og enkelt å lage selv, vet ikke om du har smakt det? Blander kikerter, litt hvitløk, tahini (fåes kjøpt på helsekosten) og sitron sammen i food processor.

Den aller beste er hjemmelagd soyabønnepostei. Jeg surrer løk, hvitløk og stangselleri i olivenolje, også tilsetter jeg tomatpure til slutt. Kjører dette i food processor sammen med soyabønnene (de må lages på forhånd og det tar litt tid).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

svolværpostei er et bra alternativ til leverpostei. Ellers bruker vi Kaviar (den typen med egg blandet i er mest populær) og flykrasj (makrell i tomat) som er veldig populær, men som fører til mye gris. Prim liker hun foreløpig ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...