Gå til innhold

Hjerneinfarkt/slag


go'gutten

Anbefalte innlegg

Hei! Har en 6 mnd.gammel gutt som fikk hjerneinfarkt ca et par dager før fødselen, noen andre med samme diagnose?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,

Jenta vår fikk samme diagnose. Legene mente det oppstod under fødsel. Hun er nå 5 måneder og helt perfekt. Hvordan er det med din gutt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han henger ganske mye igjen i sin høyre arm, og så vidt det er i høyre fot. Men det er sakte men sikkert forbedringer, heldigvis. Har dere ikke hatt noen komplikasjoner ifm. slaget? Sønnen vår lå på intensiven i tre uker etter fødselen, før vi fikk reise hjem - men nå ser alt mye bedre ut. Men fysisk henger han litt etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, vi har ikke hatt noen komplikasjoner. Hun lå på barneavdelingen i 6 dager etter fødselen og vi var tilbake et par ganger men kun for vektkontroll. Har fått oppfølging av fysioterapeut 2-3 ganger men alt ser helt normalt ut. Vet ikke hvor sannssynlig det er at noe kan komme i ettertid, men hun har god symmetri både i armer og bein. Får dere oppfølging og i tilfelle hva?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er hjerneinfarkt/slag hun har hatt, skal det ikke komme noe i ettertid - som jeg vet om, i hvert fall. Så da har dere vært kjempeheldige!

Vi får veldig god oppfølging av fysio og helsestasjon, og trener jevnlig for å øke bruken av hans høyre side. Han velger den bort hele tiden, bruker stort sett bare sin venstre. Men vi jobber på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Har ei jente på 9mnd som fikk hjerneinfarkter på begge sider rundt fødselen. lå på nyfødtintensiven i 3 uker etter hun kom til. får nå oppfølging av høyrisikoteam på sykehuset hver tredie mnd og fysio hver uke hjemme. foreløbig henger hun endel etter motorisk,og er litt stiv i overkroppen.må ha hjelp og skstra stimuli og tilrettelegging for og få brukt kroppen optimalt. har vert et tøft år dette. så bra at den ene babyen her ikke har noen symptomer på senskade!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei.

 

Har en gutt på 3 år som har hjerneinfarkt etter intrauterin asfyksi. De ferskeste skadene oppsto 1-2 uker før fødselen. Lå 10 dager på nyfødtintensiven. Han er frisk som en fisk i dag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei har en gutt på rett over to år. Han hadde hjerneslag i sitt første levedøgn, lå på nyfødt intensiv i tre dager. Han ble hyppig fulgt opp i starten, men all oppfølging tok slutt da han var et år, han ble skrevet ut og det var så deilig. Du kan ikke se noe feil på han og det kan virke som om han blir høyrehendt mot alle odds. Har heller ingen sleping på foten, som vi kunne ha risikert. Alle fysioteropauter som har sett på han er kjempe fornøyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Ser at dette er en debatt fra 2008.Hvordan går med med ungene deres nå? Vi har også en liten gutt som fikk hjerneinfarkt som nyfødt. Det går fint med han så langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...