Gå til innhold

Tips til hvordan man baker skikkelige saftige rundstykker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fikk litt bake-ånden over meg nå, men føler ofte at rundstykkene mine blir litt tørre....

 

Tips til meg noen??

Skrevet

Bytt ut noe av det vanlige melet med havregryn. da blir både brød og rundstykker mye mer saftig.

Skrevet

Hmm, det skal jeg prøve =) Havregryn finnes jo i skapet også. Takk for tips =)

Skrevet

jeg har en oppskrift som jeg pleier å lage horn av. kan brukes til rundstykker også. den er veldig god. så god at sambo nekter å ha pålegg på hornene. spiser de som de er. kan gi deg oppskriften om du vil ha den.

Skrevet

Kan du ikke legge den ut her uansett? Jeg vil gjerne ha den i hvertfall :) *elske å bake*

Skrevet

det kan jeg vettu. skal begynne å skrive nå.

Skrevet

fin grunndeig: til rundstykker,horn, eller annen fin småbakst. gir 8 horn, eller 8 rundstykker.

 

1/2 pk gjær

1ss smeltet margarin

2dl lunkent vann/melk

1/2 ts salt

ca 5 dl (300g) hvetemel

 

1.del gjæren opp i en bakebolle

2.smelt margarin i en kjele, ta kjelen til side og tilsett melk. (blandingen skal være fingervarm, ca 37 grader)

3. hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren

4.rør inn salt

5.tilsett hvetemel og elt deigen glatt og jevn så den slipper redskap og bolle.

6.dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

7. elt den ferdighevede deigen lett sammen og form til det du skal lage.

8. la dem heve under plast til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

9.dusj eller pensle med vann like før steking.

10. stekes på 240 grader i 8-10 min midt i ovnen.

 

man kan også lage kuvertbrød,pitabrød, flettebrød eller loff med denne oppskriften. bare gi en lyd om dere trenger framgangsmåte til det.

 

Skrevet

1/2 pakke gjær.. det er ikke tørr-gjær du mener? det er sånn annen.. sånn firkantet klump? :) hehe.. er ikke noe bakermester jeg:)

Skrevet

SUPERT!!! Tusen takk =)

 

Den skal jeg prøve. Synes som sagt mine har en tendens til å bli tørre, så gøy å prøve en ny oppskrift =)

Skrevet

glemte å skrive 25 gram gjær i parantes. jeg pleier å bruke tørrgjær. fungerer helt fint. bare hyggelig. lykke til med bakingen.

Skrevet

Du kan godt få oppskriften på mine supergode rundtstykker:) De blir ALLTID gode...

 

ca 40 stk

 

2 kg mel

1,25 l melk

150 g smør/margarin

1 ss sukker

2 ts salt

2 pk tørrgjær

 

Smelt smør/margarin, hell oppi melken og varm til ca 37 grader. Bland det tørre og elt sammen. Heves i ca 30 min, bakes ut og heves i 45-60 min. pensles med egg, ha på evt valmuefrø eller bare sløyf egg og ha på en skive hvitost. Det blir kanongodt! De skal være litt store, da er det best.

 

Stekes på 180 grader i ca 15 min, eller til de er pent lysebrune. Nammis!!

Skrevet

Mmmmm, dette hørtes godt ut =) Tror jammen jeg må prøve denne oppskriften også - fikk innmari lyst på osterundstykker nå...!

 

Takker for tipset - tror jeg må ha noen bakedager fremover jeg =)

Skrevet

Hivs du skal lage pitabrød, få høre hva du gjør da? Blir de hule slik som de som vi kjøper? Slik som hatting sine som også er litt myke (og ikke så harde som mange andre kjøpe-pitabrød er)?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...