Gjest Skrevet 25. juli 2007 #2 Skrevet 25. juli 2007 et eksempel: Kok poteter såvidt møre. Til raclette er mandelpoteter veldig godt, men andre sorter kan utmerket godt brukes. Ha sølvløk, sylteagurk skåret i små terninger, maiskort og oliven i små serveringsskåler. Skjær ost i tykke skiver slik at de passer i smelteskålene på raclette-jernet og sprøstek baconskiver. Raclette-jernet har man midt på bordet, slik at det er tilgjengelig for alle. Legg osten i smelteskålene, og mens osten smelter forsyner gjestene seg med alle ingrediensene, og heller den smeltede osten over til slutt. Poteter, sølvløk og sylteagurk er ingredienser som alltid bør taes med, men ellers kan du variere med sjampinjong i skiver, slangeagurk i biter, kokt skinke, ananas i biter, ansjosfileter, reker, tomatskiver og forskjellige varianter av ost som sveitser, norwegia, port salut, ridderost og nøkkelost, m.m. Pølsebiter, minipølser, strimler av svinekjøtt og terninger av biff er også gødt
Tussa og Sofie Skrevet 25. juli 2007 #3 Skrevet 25. juli 2007 Scampi er og kjempegodt ;o) Raclette osten er et must da, det er mange som bruker andre typer ost, men den er helt sinnsykt godt. "Ordentlig raclette" er bare poteter og ost. Mens vi i Norge er vant til å slenge til det vi måtte synes passer og er godt. Super og sosial mat!
Gjest Skrevet 25. juli 2007 #5 Skrevet 25. juli 2007 en sånn som dette: http://www.germes-online.com/direct/dbimage/50280955/Raclette_Grill.jpg det er en slags grill man har inne, nesten... kan sammenligne det med en stekeplate som man sitter på bordet og legger mat rett på, det er tyflonlag på den. under den er det sånne firkantgreier man kan smelte ost og grille mat i...
marwi Skrevet 25. juli 2007 #7 Skrevet 25. juli 2007 Veldig godt med salat og raspa gulerot også. (Kokte poteter og ananas er også helt nødvendig som nevnt over her.) Og det er "must" med dressing, hjemmelaget m eddik, vann,sennep, litt salt pepper og sukker. Og en dressing laget på soltørket tomat og hvitløk, men husker ikke helt hva mer som er i den. Tror det er veldig stor forskjell på hva folk bruker. Og såklart- En god rødvin er ikke å forakte.
Gjest Skrevet 25. juli 2007 #8 Skrevet 25. juli 2007 hehe vet ikke alt... men litt smart er jeg. vel, egentlig veldig smart... hahaha dårlig humor i dag... =P
mammamammamammamor Skrevet 25. juli 2007 #9 Skrevet 25. juli 2007 kan godt skryte på deg at du er veldigsmart, i alle fall flink til å svare utfyllende
Hemmeligheten Skrevet 25. juli 2007 #11 Skrevet 25. juli 2007 Det er jo tusen måte å gjøre det på da men slik gjør vi. Oppe på steinen(finnes både me teflomplate og stein) steker vi skiver av kjøtt (her kan man bruke allt. litt luksus med indrefilet av svin f. eks). I den lille stekepannen har jeg en skje saus (pepper eller bearnais f. eks) løk i ringer, tomat skive og så ett stykke ost opp på. Når osten har smeltet heller jeg hele greiene over potetene. og spiser kjøttet til. Nammis!! Bruker raclette osten men gjerne port saluot eller ridder også.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå