Anonym bruker Skrevet 24. juli 2007 #1 Del Skrevet 24. juli 2007 Gutten reagerer på den minste lille ting jeg spiser, spesielt melk, og det er jo melk i absolutt alt! Vurderer nesten å gi opp hele amminga, men synes det er så egoistisk av meg å slutte å amme, bare fordi jeg har lyst på (god) mat. Nå spiser jeg nesten kun brødskiver med kjøttpålegg, men er drittlei av å spise det til frokost, lunsj, middag og kvelds! Jeg kommer til å bli feilernært til slutt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9905950-%C3%A5%C3%A5%C3%A5-jeg-har-s%C3%A5-lyst-p%C3%A5-mat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Expat Skrevet 24. juli 2007 #2 Del Skrevet 24. juli 2007 Tåler han egg? Havre? Hvis så: Her er ammekake! Det er alltid spørsmål om spising og amming her. Det er problemstillinger som at kolikkbarnet ikke tåler ting, eller at man enkelt og greit ikke får i seg nok mat. Så jeg har snørt isammen en oppskrift på ammekake (med kvalifikasjoner per ingrediens;) ) Ta den med til nybakte (sic) mødre...eller moms selv. Fort gjort å lage, det eneste som tar tid er bløtleggingen av grynene. En rute per amming? Expats Ammekake Man tager: 2dl hirsegryn eller valsede gryn (protein og jern! Samt masse annet bra) 1+1dl havregryn (vit B, fiber) 2dl vann 3dl hvetemel (noe må jo holde den sammen) 1dl solsikkeolje (helst kaldpresset, vit E) 1dl kokt eplemos (vit C) 1dl sukker (energi! og namm) 1-2ts bakepulver (til å heve) 1ts vaniljesukker (nam, men kan kanskje sløyfes) 1 egg (til heving, kan kanskje sløyfes, men det har jeg ikke prøvd) 1dl rosiner (fiber, vit C) Sesamfrø til å strø med (kalsium) Legg hirsegrynene pluss 1dl havregryn i bløt i vannet en times tid eller så, kan stå lengre (frigjør jernet). Hell i en kjøkkenmaskin, rør inn solsikkeoljen, 1dl havregryn, eplemosen, sukker...alt sammen unntatt sesamfrøene (altså vått-tørt-vått-tørt, da skiller det seg ikke!), hvetemel og rosiner til slutt. Ta frem en langpanne (eller ha i muffinsformer), olje platen og strø masse sesamfrø over oljen. Hell røren over sesamfrøene (er den for tynn, bruk litt mer hvetemel i), bruk en slikkepott og smør utover litt tykkere enn 1cm og så strø masse sesamfrø over. Stek midt i ovnen på 180-200 grader i 10-15 min (når gaffelen slipper). Kutt den i ruter med en skarp kniv, og legg i tett boks når den er kald. Ellers kan du spise gulerøtter, poteter, kyllingbryst, biff, hvitløk... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9905950-%C3%A5%C3%A5%C3%A5-jeg-har-s%C3%A5-lyst-p%C3%A5-mat/#findComment-9906160 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2007 #3 Del Skrevet 24. juli 2007 Takk for oppskriften, men jeg er selv allergisk mot havre. -HI- Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9905950-%C3%A5%C3%A5%C3%A5-jeg-har-s%C3%A5-lyst-p%C3%A5-mat/#findComment-9906652 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Expat Skrevet 24. juli 2007 #4 Del Skrevet 24. juli 2007 Saa hopp over harve og bruk valset hirse. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9905950-%C3%A5%C3%A5%C3%A5-jeg-har-s%C3%A5-lyst-p%C3%A5-mat/#findComment-9909256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå