Gå til innhold

Ååå, jeg har så lyst på mat! :(


Anbefalte innlegg

Gutten reagerer på den minste lille ting jeg spiser, spesielt melk, og det er jo melk i absolutt alt! Vurderer nesten å gi opp hele amminga, men synes det er så egoistisk av meg å slutte å amme, bare fordi jeg har lyst på (god) mat. Nå spiser jeg nesten kun brødskiver med kjøttpålegg, men er drittlei av å spise det til frokost, lunsj, middag og kvelds! Jeg kommer til å bli feilernært til slutt.

Fortsetter under...

Tåler han egg? Havre? Hvis så: Her er ammekake!

 

Det er alltid spørsmål om spising og amming her. Det er problemstillinger som at kolikkbarnet ikke tåler ting, eller at man enkelt og greit ikke får i seg nok mat. Så jeg har snørt isammen en oppskrift på ammekake (med kvalifikasjoner per ingrediens;) ) Ta den med til nybakte (sic) mødre...eller moms selv. Fort gjort å lage, det eneste som tar tid er bløtleggingen av grynene. En rute per amming?

 

Expats Ammekake

 

Man tager:

 

2dl hirsegryn eller valsede gryn (protein og jern! Samt masse annet bra)

1+1dl havregryn (vit B, fiber)

2dl vann

3dl hvetemel (noe må jo holde den sammen)

1dl solsikkeolje (helst kaldpresset, vit E)

1dl kokt eplemos (vit C)

1dl sukker (energi! og namm)

1-2ts bakepulver (til å heve)

1ts vaniljesukker (nam, men kan kanskje sløyfes)

1 egg (til heving, kan kanskje sløyfes, men det har jeg ikke prøvd)

1dl rosiner (fiber, vit C)

Sesamfrø til å strø med (kalsium)

 

Legg hirsegrynene pluss 1dl havregryn i bløt i vannet en times tid eller så, kan stå lengre (frigjør jernet). Hell i en kjøkkenmaskin, rør inn solsikkeoljen, 1dl havregryn, eplemosen, sukker...alt sammen unntatt sesamfrøene (altså vått-tørt-vått-tørt, da skiller det seg ikke!), hvetemel og rosiner til slutt.

Ta frem en langpanne (eller ha i muffinsformer), olje platen og strø masse sesamfrø over oljen. Hell røren over sesamfrøene (er den for tynn, bruk litt mer hvetemel i), bruk en slikkepott og smør utover litt tykkere enn 1cm og så strø masse sesamfrø over. Stek midt i ovnen på 180-200 grader i 10-15 min (når gaffelen slipper). Kutt den i ruter med en skarp kniv, og legg i tett boks når den er kald.

 

Ellers kan du spise gulerøtter, poteter, kyllingbryst, biff, hvitløk...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...