Gå til innhold

Husmødre: Når dere skal lage jordbærsyltetøy...


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lager dere det med jam og fryser det, eller setter det på glass? JEg satt det på glass ifjor og hadde i kjøleskapet i kjelleren, men ett par av glassene mugget litt.. fordi glasset ikke var tett/fullt nok?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker jam og fryser det i små posjoner. Håper jeg får tak i jordbær snart så jeg kan lage syltetøy, det er såååå godt!! :o)

Skrevet

Jeg har syltet to kasser med frysetøy. Blir best, og da har jeg bare 350 gr sukker pr 2 kg bær!! Nyyyydelig:)))

Skrevet

Begynner å bli lite bær her nå- kassa har akkurat gått opp fra 200,- til 250,-.... Men idag skal jeg ut og kjøpei nn en kasse. Ikke alt går til syltetøy da..Må jo ha litt til daquiri oxo!! ;0)

Skrevet

Jeg foretrekker rørt jordbær så jeg bruker Jam og fryser. Kan holde seg i opptil 2 år i hvertfall i dypfryser etter vår erfaring :-) Men skjeldent det er igjen noe etter jul... Men fant et beger her i vår nederst i fryseren som det sto 2005 på..og det sakte like fortreffelig på vaflene med rømme til.

 

 

 

Skrevet

i år har jeg fryset hele jordbær og kommer til å ta de opp å røre de med litt sukker når vi skal ha til vinteren. har fryst de hele for å ha til smoothis, kaker og drinker også :)

Skrevet

Men du koker det vel opp eller?

Skrevet

Jeg blir faktisk litt provosert over at endel av kjøpesyltetøyet får lov til å kalle syltetøy jeg- det skulle jo hett sukkertøy! Er MYE mer sukker enn jordbær. Noras hjemmelagede er veldig god syns jeg, om jegh ar gått tom selv. Er veldig greit når man kan bestemme hvor usunt det vil være selv ;0)

Skrevet

Nei, du må ikke koke det, er sååååå mye bedre når du bare rører det. MIn mening ihvertfall! :o)

Skrevet

Den var til Ugla..

Skrevet

Så du bare rører ut syltetøy, sukker og jam og legger i fryseren? hmmm... kanskje jeg skal prøve det?

Skrevet

Jepp, oppskrifta står vel på jamposen, men mener at man først rører sammen sukker og jam, deler opp all jordbæra i biter og rører alt sammen. Det er det beste som fins på både brødskive og vaffel. :o)

 

Skrevet

Jeg koker ikke nei...best bevart smak når den kun er rørt :-)

Også et tips å fryse hele bær på brett og så ta de frosne bærene i pose/boks. ( da holder de fassongen og er fine til pynt på kaker ol.).

 

Skrevet

Jeg tilsetter kun sukker i bæra når jeg lager syltetøy. Ikke noe annet.

Koker heller ikke bæra for det fjerner smaken.. Mamma har alltid sagt at man ikke skal bruke jam og slike ting. Det ødelegger smaken så jeg for min del har aldri prøvd det.. Bare hørt på mamma jeg hehe

 

Så her er det kun naturlig rørte bær med sukker i.

 

De siste årene har jeg brukt mest slike babymatglass til syltetøyet. De er passe små. Siden syltetøyet ikke har noe særlig lang holdbarhet når de blir tatt ut av fryseren igjen. Tar heller ut flere glass om jeg spiser det fort opp eller skal ha mye.

Skrevet

Jeg har syltet endel og fryst noe helt.

 

Jeg bruker

2 kg bær

400g sukker

1 pakke Certo frysepulver

 

Dette kjører jeg i kjøkkenmaskinen til det er "helmosa", dette blir vanvittig godt!!

 

Ikke for å skryte altså...hi..hi..

 

;-)

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...